search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:58
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Στο κόκκινο» η ένταση με τη Ν.Δ. – Σκληρή γραμμή κατά Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2299
14-09-2023
15.09.2023 06:06
nikos-androylakis-new

Την απόλυτη σκληρή γραμμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους για μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο αυτό της διαχείρισης των φονικών πλημμυρών, θα ακολουθήσουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόσο με τις πρώτες του παρεμβάσεις όσο και μ’ αυτά που ετοιμάζεται να πει την Παρασκευή στην ομιλία του στη ΔΕΘ, θα κάνει σαφές ότι το μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι συνεχές και «σκληρό».

Λάβρος στη Θεσσαλονίκη

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ την Παρασκευή. Θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, καθώς η ομιλία του θα «αφιερωθεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα αρκεστεί στο να σχολιάσει απλώς τα όσα έπραξε η κυβέρνηση στη Θεσσαλία, αλλά θα θέσει ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις μελέτες, αλλά και ερωτήματα για το προς τα πού κινήθηκαν οι πόροι.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, λένε στο ΠΑΣΟΚ, ότι το «υποτιθέμενο» επιτελικό κράτος δεν υφίσταται. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος αναγνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και την αυτοδυναμία επειδή έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, ωστόσο σημειώνουν ότι σ’ αυτό απέτυχε.

«Η κυβέρνηση απέτυχε στην ασφάλεια των πολιτών, ενώ φάνηκε ανίκανη σε μία σειρά ζητήματα, όπως η δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, οι πυρκαγιές, η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από το πλήρωμα του “Blue Horizon” και οι φονικές πλημμύρες στη Λάρισα. Μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προβλέψει, να συντονίσει αλλά κυρίως δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι τρανταχτή η απουσία του κράτους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το 41% της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι λευκή επιταγή» σχολιάζει στο «Ποντίκι» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το Βατερλώ της σημερινής κυβέρνησης» είναι και το μήνυμα του Ανδρουλάκη. Όσο για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο Μητσοτάκης, στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι «δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς».

Αναφορικά με τους πόρους που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, στη Χαριλάου Τρικούπη καλούν την κυβέρνηση να απολογηθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες. «Η κυβέρνηση μας χλεύαζε ως ‘‘άσχετους’’ επειδή υποστηρίζαμε τη δυνατότητα αναθεώρησης τμημάτων του Ταμείου, για να καταθέσει τελικά στις 31 Αυγούστου τη δική της επικαιροποιημένη πρόταση» σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ανδρουλάκης θα θίξει και το θέμα της ακρίβειας, για την οποία «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα», αλλά και τα όσα έρχονται το επόμενο διάστημα μετά τη φονική κακοκαιρία και την απόλυτη καταστροφή. Θα αναφερθεί στην Υγεία καθώς και σε έργα που θα πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Ταύτιση κυβέρνησης – υποψηφίων

Με την κλεψύδρα για τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών να αδειάζει, το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί κατά της Νέας Δημοκρατίας και για τους «γαλάζιους» υποψηφίους στις Περιφέρειες. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χρίσμα σε υποψηφίους οι οποίοι είχαν ήδη μία ή και παραπάνω θητείες. Με αυτήν την κίνηση τους επιβραβεύει. Επιβραβεύει δηλαδή τον κ. Αγοραστό, ο οποίος δεν ξέρει τι έργα έγιναν και αν έγιναν. Επιβραβεύει τον Χατζημάρκο μετά τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο; Τι ακριβώς κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υποψηφίους του;» αναρωτιούνται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα βλέπουν διάθεση «αδειάσματος» προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Περιφέρειά του. Στην ουσία όσο βαδίζουμε προς τις τοπικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πολιτικοποιεί όλο και περισσότερο την κάλπη. Συνεργάτες του Ανδρουλάκη βλέπουν πως το κόμμα τους είναι σε θέση να το κάνει αυτό κυρίως επειδή η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

«Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτής της ώρας, θα γίνει όμως. Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό” δεν άντεξαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πλατφόρμα για την Αυτοδιοίκηση

Για το ΠΑΣΟΚ ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικός. Μάλιστα, είναι γνωστό πως το Κίνημα διατηρεί ισχυρό πυρήνα, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από το μέγεθος του κόμματος. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα ο Ανδρουλάκης θα ετοιμάσει την πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση.

«Αντί η Αυτοδιοίκηση να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, όπως την οραματίστηκε η παράταξή μας ως πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης, είναι το μακρύ χέρι του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό σας καλώ να καταψηφίσετε τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας. Διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση» είναι μάλιστα το κεντρικό μήνυμα του προέδρου του Κινήματος όσο βαδίζουμε προς αυτές τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel – Όλα καλά τα βλέπει ο Αυγενάκης: Διαχειρίσιμη η εικόνα στη Θεσσαλία – Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Όλα τα εκλογικά κέντρα

ΠΑΣΟΚ: Δύο γραμμές για επιστροφή στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ – βλέπουν Αχτσιόγλου, αλλά και… έκπληξη Κασσελάκη  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:58