search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:35
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel – Όλα καλά τα βλέπει ο Αυγενάκης: Διαχειρίσιμη η εικόνα στη Θεσσαλία – Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός (video)

14.09.2023 10:07
lefteris_avgenakis_new

Για τα τεράστια προβλήματα στη Θεσσαλία μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/9) ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Από τα λεγόμενά του όμως φαίνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είτε δεν πλήρη εικόνα της τραγικής κατάστασης είτε προσπαθεί να την ωραιοποιήσει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης επιχείρησε να δώσει μία… νότα αισιοδοξίας, χαρακτηρίζοντας την εικόνα διαχειρίσιμη.

Σημείωσε παράλληλα ότι απαιτείται χρόνος και επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα δοθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι σιγά σιγά αποκαθίσταται η επαφή, η πρόσβαση σε όλα τα χωριά. Έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία πλέον μεταξύ οικισμών, έχουμε ζητήματα και με την διανομή των ζωοτροφών, αλλά εξελίσσεται με τη βοήθεια του στρατού και τους ευχαριστούμε. Έχουμε κάποια θεματάκια με το νερό. Πλέον η εικόνα είναι διαχειρίσιμη».

«Εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε λόγο και για εξαιρετικό συντονισμό μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στην Θεσσαλία, παρότι μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι είναι τεράστια.

«Έχουμε επαφή, εικόνα, έχουμε επικοινωνία με όλους τους οικισμούς, με όλους τους νομούς. Υπάρχει ένας εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στις περιοχές αλλά και του συντονιστικού. Όλα είναι σε ένα καλύτερο δρόμο, σίγουρα όμως θα πάρει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Κακά τα ψέματα, ήταν βαρύ το χτύπημα και πολλοί δεν το περίμεναν. Ο αιφνιδιασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στον φλέγον ζήτημα με τα νεκρά ζώα, τόνισε ότι αρμόδια για να τα συλλέξει είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους.

«Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά έντονη και κάποιοι δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους. Αλλά εδώ είμαστε με τη βοήθεια όλων να τα καταφέρουμε και με τους μικρότερους δημάρχους, οι οποίοι έχουν τέτοια ζητήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από χθες το απόγευμα λειτουργεί και η ΒΙΠΕ Λάρισας, οπότε και εκεί προχωράει η καύση. Είναι μια μεγάλη μονάδα. Μπορεί να εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όλη αυτή την προσπάθεια της καύσης των νεκρών ζώων, οπότε είμαστε σαφώς περισσότερο ήρεμοι, αλλά δεν θα σταματήσουμε φυσικά την προσπάθειά μας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε που ψηφίζεις – Όλα τα εκλογικά κέντρα

ΠΑΣΟΚ: Δείχνει μενταλιτέ Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και περιμένει τον… ΣΥΡΙΖΑ  

Φάμελλος: Θα δώσει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή – Απάντηση στο unfair Μητσοτάκη για ΔΕΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:34