search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου vs Κασσελάκης: Τα 3+1 συγκριτικά στοιχεία των γκάλοπ που κρίνουν το ντέρμπι – δυνατά και αδύνατα σημεία

16.09.2023 06:16
kasselakes
Eurokinissi


Με τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγουν το πρωί της Κυριακής, η μάχη αναμένεται να κριθεί στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εμφάνισαν οι υποψήφιοι και τι ενέπνευσαν στους ψηφοφόρους, που θα προσέλθουν αύριο στη διαδικασία.

Τα ποσοτικά ευρήματα των δύο ερευνών που δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες (Metron Analysis και Real Poll), δείχνουν ίδια διαφορά ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, στο κομμάτι εκείνο των ανθρώπων, που δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει: 8 μονάδες υπέρ του 35χρονου επιχειρηματία. Ο οποίος φαίνεται να κινείται πέριξ του 40% και εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο δείχνει δυναμική και για παραπάνω.

Πώς όμως έφτασε ο κ. Κασσελάκης να προηγείται του μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητου φαβορί για την αρχηγία και ανεξάρτητα από το πώς θα πάει τελικά η μάχη στις κάλπες;

Φαίνεται ότι τα δυνατά σημεία του νεαρού υποψηφίου είναι τρία: Πρώτον, υπερτερεί της κυρίας Αχτσιόγλου στο ερώτημα ποιος/α μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεύτερον ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κι αλλιώς, πολύ περισσότερο από την αντίπαλό του.

Υπάρχει κι ένα τρίτο για κάθε μία από τις δύο εταιρείες. Σε ένα βαθμό μπορεί να υπάρχει κοινό πεδίο σε αυτά τα πεδία: Η Metron Analysis βρίσκει ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και το λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Real Poll ότι μπορεί να ανανεώσει το κόμμα – υπερέχει της κυρίας Αχτσιόγλου δηλαδή σε αυτά τα κριτήρια. Και τα δύο κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι αλλάζει προς το καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, πιο αποτελεσματικά από την έμπειρη αντίπαλό του.

Εκεί που υστερεί ο κ. Κασσελάκης και έχει προβάδισμα η κυρία Αχτσιόγλου είναι η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ η πρώην υπουργός διατηρεί μεγάλη διαφορά – για τους ψηφοφόρους, που ενδιαφέρονται για την ενότητα του χώρου, το κριτήριο στις κάλπες οδηγεί στην υπερψήφισή της.
Ο κ. Κασσελάκης πάντως κατάφερε να «ισοφαρίσει» την κυρία Αχτσιόγλου σε ένα πεδίο που θεωρούνταν το δυνατό της χαρτί.

Σύμφωνα με την Real Poll, στο ερώτημα ποιος/α έχει καλύτερες θέσεις για τα προβλήματα και την κοινωνία, τα ποσοστά είναι σχεδόν ίδια – προηγείται η νεαρή πολιτικός με… 0,3%. Παρότι δηλαδή ο κ. Κασσελάκης εμφανιζόταν αρχικά να έχει αδυναμία στο πολιτικό περιεχόμενο, τελικά κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ από μία έμπειρη πολιτικό που έχει ασκήσει υπουργικά καθήκοντα και τομεάρχης κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: Μας ενώνει ο κοινός στόχος, έμφαση στο περιεχόμενο όχι στα συνθήματα (Video)

Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Το “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε ανίκανο να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Κασσελάκης απαντά στην ΕΔΕ: Η λειτουργία της Δικαιοσύνης θα αλλάξει, θα ενισχύσουμε τους έντιμους δικαστικούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:47