search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:45
MENU CLOSE

Παππάς: «Έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του Μητσοτάκη»

16.09.2023 17:59
nikos-pappas-12-new

Έτοιμος να αναμετρηθεί με τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει ο Νίκος Παππάς ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Με ανάρτησή του, στα social media, ο Νίκος Παππάς τονίζει πως η προσωπική του υποψηφιότητα υπηρετεί την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής και συλλογικής προσπάθειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε η αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Η πλουραλιστική ταυτότητά μας πάει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς μας αντιπάλους να αυτοπεριοριστούμε και να αναδιπλωθούμε», σημειώνει.

Όπως εξηγεί, «το κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής μάς κάνει κόμμα των μελών. Τα μέλη θα αποφασίζουν για την τακτική, τη στρατηγική, τα ψηφοδέλτια, τα μεγάλα ζητήματα της εποχής αλλά και για την ηγεσία. Θα ελέγχουν τα εκλεγμένα όργανα στην εφαρμογή των αποφάσεων». 

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε ένα πρώτο δειλό και ανολοκλήρωτο βήμα για το μετασχηματισμό του κόμματος και προσθέτει πως «τον μετασχηματισμό πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Να μην κοντοσταθούμε άλλο. Ούτε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω». 

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται ότι «οι πολιτικές που μας επέβαλαν, πλήγωσαν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες. Το παραδεχόμαστε δημόσια και ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανασύνδεσης με τη νεολαία, τους μισθωτούς και, κυρίως, τη μεσαία τάξη».

Και συνεχίζει: «Είμαστε δύναμη πατριωτική και διεθνιστική. Υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας και τη συμβολή μας στους μεγάλους πατριωτικούς αγώνες, στους αγώνες για τη δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μας 2015 – 2019».

Παράλληλα, δεσμεύεται πως «δεν θα συναινέσουμε, δε θα επιτρέψουμε την αποδόμησή της από τις παρασκηνιακές συμφωνίες του κ. Μητσοτάκη και της ιδιωτικής του εξωτερικής πολιτικής» και υποστηρίζει πως μέσα από τη διαδικασία συμμετοχής «ξεπερνάμε και τις οργανωτικές μας αδυναμίες.  Υπερβαίνουμε τις λειτουργίες κλειστών δομών που κατέστειλαν τη συλλογική βούληση των μελών. Δεν θα υπάρχουν κλειστές πόρτες. Δεν θα είμαστε κόμμα “στρείδι”»”. Ούτε, όμως, θα γίνουμε κόμμα “«”χυλός”, του οποίου η ηγεσία δεν λογοδοτεί πουθενά».

Τέλος, ευχαριστεί όλους τους συνυποψήφιους σημειώνοντας πως κρατήθηκε από όλους ένα επίπεδο πολιτισμένης αντιπαράθεσης παρά τις εμφανείς μεταξύ τους διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Θα έπρεπε όλοι μαζί να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο διαφανής η πολιτική συζήτηση πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν αμέσως υπονοούμενα για διασπάσεις, διαγραφές και αποχωρήσεις. Η συμμετοχική διαδικασία μάς ενοποιεί και μας δεσμεύει όλους», επισημαίνει και καταλήγει: «Έχω και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να οργανώσουμε την πολιτική μάχη. Ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη». 

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ν/σ για την κατάργηση ΝΠΔΔ και κοινωφελών επιχειρήσεων στους Δήμους

Θεσσαλία: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σαλμονέλας – Ακατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση στο Βόλο

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα ταχυδρομούσε δέματα με… ναρκωτικά σε Ευρώπη – Αμερική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:44