search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:47
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελευταία μηνύματα και δραστηριότητες των υποψηφίων στο παρά ένα της κάλπης

16.09.2023 18:58
syriza new

Λίγες ώρες πριν από την κάλπη της Κυριακής και οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ολοκληρώσει ήδη τις εκστρατείες τους – έστειλαν τα τελευταία τους μηνύματα.

Η μοναδική κεντρική προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα είναι αυτή του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος σε λίγη ώρα (19:00) θα μιλήσει με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο.

Αντιφασιστικό μήνυμα επέλεξε να στείλει αυτή τη μέρα η Έφη Αχτσιόγλου, εν όψει της αυριανής επετείου για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας επισκέφθηκε το μνημείο προς τιμή του στο Κερατσίνι μαζί με τον γιο της Άρη.

Στο μήνυμά της που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με φωτογραφία αναφέρει:

«Κανένας δεν ξεχνά. Τίποτα δεν ξεχνιέται. Όλα συνεχίζονται. Για την οριστική ήττα της άκρας δεξιάς. Για να μπει φραγμός στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Για τη ζωή που μας αξίζει».

Παππάς: Μετασχηματισμός, πλουραλιστική ταυτότητα, παράταξη της νίκης

Ο Νίκος Παππάς στο μήνυμά του εν όψεις της αυριανής εκλογικής διαδικασίας κάνει λόγο για «συμμετοχική διαδικασία μάς ενοποιεί και μας δεσμεύει όλους» και σημειώνει ότι η υποψηφιότητά του υπηρετεί την ανάγκη για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος. 

«Τον μετασχηματισμό πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Να μην κοντοσταθούμε άλλο. Ούτε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω» τονίζει, προσθέτοντας: «Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η προσωπική μου υποψηφιότητα ως συλλογική προσπάθεια. Έχουμε καθαρό προσανατολισμό». 

»Επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα που αποτυπώσαμε από το 2019. Είμαστε η αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Η πλουραλιστική ταυτότητά μας πάει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δε θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς μας αντιπάλους να αυτοπεριοριστούμε και να αναδιπλωθούμε».

Επίσης, εν είδει αυτοκριτικής για την περίοδο της διακυβέρνησης υπογραμμίζει: «Έχουμε βαθιά συνείδηση ότι πολιτικές που μας επέβαλανπλήγωσαν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες. Το παραδεχόμαστε δημόσια και ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανασύνδεσης με τη νεολαία, τους μισθωτούς και, κυρίως, τη μεσαία τάξη».

Τέλος, επαναλαμβάνει τη θέση του «ούτε κόμμα χυλός, ούτε κόμμα στρείδι» και καλεί σε συμμετοχή για «την παράταξη της νίκης».

Τσακαλώτος: Αύριο ψηφίζουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ της αξιοπιστίας, της αυτοπεποίθησης, της συλλογικότητας

Στο δικό του μήνυμα για την αυριανή ημέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει λόγο για την ανάγκη της χώρας για «ένα μεγάλο θεσμικό, οικονομικό και πολιτισμικό άλμα». Πράγματα που «δεν μπορεί να γίνουν χωρίς εμάς, χωρίς την επιστροφή ενός ανανεωμένου ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία». «Παρά τα λάθη μας, εμείς είμαστε το νέο» υπογραμμίζει. Και προσθέτει «υπερασπιζόμαστε την αριστερή μας ταυτότητα και επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο αλλαγών με πλειοψηφική δυναμική».

Αναφέρει επιπλέον πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αύριο ψηφίζουν «για μια ηγεσία που θα ξαναδώσει περηφάνια στην Αριστερά και στην κοινωνία». 

»Το όραμά μου δεν είναι η “κανονικότητα”» τονίζει, «αλλά ένα όραμα για μια κοινωνία που θα πάει μπροστά και που θα γίνει υπόδειγμα για την αναπτυξιακή της δυναμική, τους θεσμούς της, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική δικαιοσύνη. Όραμά μου, ένας ΣΥΡΙΖΑ της αξιοπιστίας, της αυτοπεποίθησης, της συλλογικότητας. Και μια κοινωνία με πολίτες που θα ζουν σε μια χώρα που αξίζει να ζει κανείς»

Τονίζει επίσης «το μυαλό μου βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, σε αυτούς που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται φέτος το καλοκαίρι, από τη Ρόδο και τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο. Θέλω να τους δώσω μια δέσμευση: ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα βρεθεί μπροστά την επόμενη μέρα για να ανοικοδομήσει τις περιοχές που επλήγησαν, με σχέδιο και όραμα.Πεποίθησή μου είναι ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί. Να δημιουργήσουμε στα συντρίμμια του “επιτελικού κράτους”, ένα αναπτυξιακό κράτος που στο επίκεντρό του θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του».

Κλείνοντας το μήνυμά του ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που προσήλθαν στις συζητήσεις που οργάνωσε στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να συζητήσουν και καταλήγει: «Την Κυριακή, σας ζητώ την εντολή να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή περίοδο που ανοίγεται για το κόμμα μας και για την Αριστερά στη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: «Έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του Μητσοτάκη»

Έρχεται ν/σ για την κατάργηση ΝΠΔΔ και κοινωφελών επιχειρήσεων στους Δήμους

Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Ο σπρίντερ, ο μαραθώνιος και το …παλτό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:47