search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:21
MENU CLOSE

Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του τετάνου – 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

17.09.2023 16:19
emvolio

Σαράντα τέσσερα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν σημειωθεί μέσα σε ένα 24ωρο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε πως έχουν καταγραφεί συνολικά 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και 308 κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού. Πρόσθεσε ακόμη πως 7 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

«Είχαμε έναν ασθενή στον οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο Campylobacter και Cryptosporidium. Ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του. Νοσηλεύθηκε χθες, εξήχθη, δεν έχει κάποια σοβαρή επίπτωση. Παρακολουθούμε την κλινική πορεία όλων των ανθρώπων, οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί κάνουμε και περαιτέρω διερεύνηση», εξήγησε.

Για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα κουνούπια, η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε πως «το πλάνο εντομολογικής επιτήρησης συνεχίζει να υλοποιείται κανονικά».

«Το τελευταίο 24ωρο έχουμε κάνει επιπλέον δειγματοληψίες και από 16 σημεία βρήκαμε επτά ζωντανές προνύμφες. Έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να γίνει προνυμφοκτονία και έχουμε ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία ούτως ώστε αύριο να τοποθετηθούν 18 επιπρόσθετοι δειγματοληπτικοί σταθμοί για ακμαία, ενήλικα δηλαδή κουνούπια από τον ΕΟΔΥ, καλύπτοντας όλη την έκταση σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας», συνέχισε.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του τετάνου

Παράλληλα, σημείωσε πως έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του τετάνου των πυροσβεστών, των εθελοντών, καθώς και των πολιτών που το επιθυμούν.

Οι κινητές μονάδες θα πηγαίνουν σπίτι – σπίτι, από χωριό σε χωριό χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως στο Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας, είναι κατάλληλο.

Διαβάστε επίσης:

Το Πήλιο της απόγνωσης σε αριθμούς

Ασπρόπυργος: Με πανό «όχι στις νέες ταυτότητες» οι 30 που έκαψαν λεωφορείο

Τραγωδία στον Βόλο: Δυο εργατικά δυστυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:21