search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:21
MENU CLOSE

Super League: Ώρα ντέρμπι σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια

17.09.2023 08:15
PODOSFAIRO

Τα δυο πρώτα μεγάλα ντέρμπι της χρονιάς στη Super League διεξάγονται σήμερα. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Άρη στις 20:30, ενώ μια ώρα αργότερα θα γίνει η σέντρα στην Νέα Φιλαδέλφεια εκεί όπου η νταμπλούχος ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον αήττητο φέτος Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Εκτός αποστολής και ο Πισάρο

Οριστικά χωρίς τους Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, που δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζουν, θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena.

Οπως αναμενόταν, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ματίας Αλμέιδα, μαζί με τον τιμωρημένο Μάνταλο, αλλά και τον Πισάρο, που έχει επιστρέψει μεν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος.

Την αποστολή της Ενωσης για το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής απαρτίζουν οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Γαλανόπουλος, Αμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Ζίνι.

Ολυμπιακός: Πήρε Ποντένσε, Γιόβετιτς και Σολμπάκεν ο Μαρτίνεθ

Με τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, Ποντένσε, Σολμπάκεν και Γιόβετιτς, να συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στην αποστολή, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του για το ντέρμπι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποφάσισε στον αντίποδα να αφήσει εκτός της 22άδας που επέλεξε τον Ελ Αραμπί και τον Αλεξανδρόπουλο, ενώ από τους ποδοσφαιριστές που πιάνουν θέση ξένου «κόπηκε» ο Πορόσο (αφού μόνο πέντε έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι).

Αναλυτικά, στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» συμπεριλήφθηκαν οι Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Φρέιρε, Κίνι, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Καμαρά, Φορτούνης, Ιμπόρα, Σκάρπα, Βρουσάι, Μασούρας, Καρβάλιο, Μπιέλ, Εσε, Ποντένσε, Σολμπάκεν, Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς.

ΠΑΟΚ: Με τους νεοφερμένους στη διάθεσή του

O ΠΑΟΚ είχε τον χρόνο στο διάστημα της διακοπής να γεμίσει τις μπαταρίες του μετά τα απαιτητικά αλλά πλήρως επιτυχημένα προκριματικά του Conference League που τον έφεραν στη φάση των ομίλων. Πριν βέβαια έρθουν τα ματς των εθνικών ομάδων, ο «δικέφαλος του βορρά» είχε ηττηθεί με 1-0 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και μετράει 6 βαθμούς μετά από 3 αγωνιστικές.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον ίδιο, για τον κόσμο και για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ συνολικά το εν λόγω ντέρμπι. Έχει στη διάθεσή του τους νεοφερμένους Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, ενώ δεν αποκλείεται ο τελευταίος να ξεκινήσει και βασικός. Την ίδια ώρα, δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάρκος Αντόνιο.

Άρης: Με «όπλο» την καλή παράδοση του Μάντζιου

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ευεργετική και μάλλον ήρθε στο καλύτερο διάστημα για τον Άρη. Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3-2 έδωσε το δικαίωμα στους «κίτρινους» να δουλέψουν με ηρεμία, βελτιώνοντας κυρίως την κακή ανασταλτική λειτουργία που έχουν.

Ο Άκης Μάντζιος είδε επίσης ορισμένα μεταγραφικά «θέλω» του να ικανοποιούνται, αποκτώντας τους Βέλεθ, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, οι οποίοι βρίσκονται στην αποστολή, όπως και ο Πάρντο. Βέβαια, ο Έλληνας τεχνικός αναζητά και έναν ακόμη στράικερ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Λορέν Μορέν, με το σαφάρι να συνεχίζεται. Ο Έλληνας τεχνικός, πάντως, γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτά τα ντέρμπι και υπερέχει στην κόντρα με αντίπαλο τον Ραζβάν Λουτσέσκου, θέλοντας να συνεχίσει αυτή την καλή παράδοση που έχει χτίσει ως προπονητής του Άρη.

Συνεχίζοντας τα αγωνιστικά ζητήματα, οι Ζαν Ζουλ, Ματαρίτα, Σαβέιρo, Φατόρε, Δεληζήσης και Παναγίδης δεν υπολογίζονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Λαμία-ΟΦΗ 2-2
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-5

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

15:00: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
18:00: Κηφισιά-Πανσερραϊκός
20:30: ΠΑΟΚ-Άρης
21:30: ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

18:00: Ατρόμητος-Βόλος

Διαβάστε επίσης:

Λαμπερό gala προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη (Photos)

«Αφεντικό» στο Μιλάνο η Ίντερ

Ίντερ – Μίλαν: Καραγκούνης – Ζλάταν γευμάτισαν μαζί πριν το μεγάλο ντέρμπι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:20