search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.10.2026 12:49
MENU CLOSE

Δούκας για έκρηξη στην Πλάκα: «Οι συμμορίες χαλκού έχουν κλέψει φέτος συνολικά 9 χιλιόμετρα καλώδια φωτισμού»

30.10.2026 11:39
plaka-ekrixi

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Καθώς οι τρεις συλληφθέντες για την έκρηξη σε σπίτι στην Πλάκα κατηγορούνται και επισήμως για βαρύτατα αδικήματα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αποκάλυψε την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου κλοπής χαλκού στην Αθήνα.Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να αφαιρέσουν χαλκό από τον μετρητή, προκαλώντας πρόβλημα στην παροχή αερίου. Στη συνέχεια το αέριο συσσωρεύτηκε και σημειώθηκε η έκρηξη.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ο Χ. Δούκας αποκάλυψε ότι «οι συμμορίες χαλκού έχουν κλέψει φέτος συνολικά 9 χιλιόμετρα καλώδια φωτισμού στην Αθήνα, πάνω από μισό εκατομμύριο ζημιές. Έχουμε κάνει πάνω από 70 αναφορές στα Αστυνομικά Τμήματα. Την Ιερά Οδό την έχουνε κλέψει δύο φορές μέσα σε 2 μήνες, πάνω από 150 χιλιάδες ζημιά και πάρα πολλοί δρόμοι μένουν στα σκοτάδια από αυτή την ιστορία. Ανοίγουν το φρεάτιο δίπλα από τους στύλους και τραβάνε το καλώδιο, το δένουν μάλιστα στο αμάξι και το τραβάνε. Έχουμε φτάσει να τσιμεντώνουμε τα καπάκια και κάνουμε ηλεκτροσυγκολλήσεις στους στύλους του φωτισμού για να μην κλέβουνε».

Αναφερόμενος στις συμμορίες αυτές, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «”αξιοποίησαν” τον Αύγουστο, που έλειπε πάρα πολύ κόσμος, για να μπορέσουν να κάνουν τους περισσότερους βανδαλισμούς. Έχει αυξηθεί το φαινόμενο διότι οι συμμορίες έχουνε βρει τρόπους να το μεταπωλούν. Έχει αυξηθεί 40% η τιμή του χαλκού το τελευταίο έτος για αυτό και έχουν αυξηθεί πάρα πολύ αυτές οι συμμορίες», και υπογράμμισε ότι «η αστυνομία πρέπει να μας στηρίξει. Πιστεύω ότι μετά από αυτή την ιστορία που οδήγησε σε έξι νεκρούς πρέπει το θέμα να το δουν πάρα πολύ σοβαρά. Είναι ένα απόστημα με πλήρη εξέλιξη».

Όσον αφορά, δε, στα έργα αντιστήριξης που απαιτούνται στα γειτονικά κτίρια μετά την έκρηξη στην οδό Λυσικράτους, στην Πλάκα, είπε ότι «ξεκινάμε αντιστηρίξεις, δεν μπορούμε να το κατεδαφίσουμε καθώς είναι διατηρητέα τα κτήρια αυτά και προστατεύονται με τη νομοθεσία. Μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμούς η απόφασή είναι ότι θα προχωρήσει ο δήμος σε αντιστηρίξεις. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί 2-3 μήνες ώστε να ανοίξει ο δρόμος με απόλυτη ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Ασλανίδης: «Οι εκταφές δεν γίνονται επειδή δεν πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο – Ο Φλωρίδης να σταματήσει να υβρίζει τα παιδιά μας» (video)

Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αντιστάθηκε στη σύλληψη

Γλυφάδα: Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού αναζητείται για εμπρηστικές επιθέσεις σε τρεις πρώην συντρόφους του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.10.2026 12:48