search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:26
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται διάταξη για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις (video)

18.09.2023 09:32
xrysochoidis

Στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» βρέθηκε καλεσμένος ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών την στελέχωση του ΕΚΑΒ αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκ των οποίων αρκετοί δουλεύουν ήδη καθώς ήταν επικουρικοί. Τις επόμενες ημέρες η κα Νίκη Κεραμέως αναμένεται ανακοινώσει τις προσλήψεις του 2024 όπου αναμένεται να προστεθούν πάνω από 1.500 γιατροί, χιλιάδες νοσηλευτές κι άλλο προσωπικό.

Για τα φάρμακα ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι στην καλύτερη προτελευταία θέση από ελλείψεις. Ψηλά στη λίστα είναι μεγαλύτερες χώρες. Έχουμε το προνόμιο να έχουμε παραγωγή γενοσήμων. Ένα 30 – 35% φαρμάκων είναι γενόσημα».

Υποστήριξε επίσης πως έχει υπογράψει ήδη τρεις αποφάσεις που αφορούν την μη εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό στέλνοντας μήνυμα πως «προέχει η υγεία και οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. Αν υπάρχει επάρκεια θα γίνονται εξαγωγές, όσο υπάρχουνε ελλείψεις δεν θα γίνονται».

Επιπλέον ο υπουργός αποκάλυψε τη δημιουργία εφαρμογής μέσω της οποίας θα βλέπουμε στο κινητό μας αν θα υπάρχει το φάρμακο που επιθυμούμε. Η εφαρμογή όπως είπε πιθανότατα να είναι έτοιμη και σε ένα μήνα περίπου.

Τι είπε για τη Θεσσαλία

Όσον αφορά την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες είπε πως «διαρκώς γίνονται εξετάσεις από τα αρμόδια εργαστήρια και από τον ΕΟΔΥ. Πρέπει να προβλέπουμε διαρκώς».

Παράλληλα, επισήμανε πως θα ψηφιστεί διάταξη που θα προβλέπει μηδενική συμμετοχή όλων των Θεσσαλών σε όλα τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις».

Τι είπε για το ΕΚΑΒ

Για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ είπε «φέραμε πριν 15 μέρες στο υπουργικό ένα νέο σχέδιο για το ΕΚΑΒ. Προσθέτουμε μέχρι τέλος του έτους άλλα 50 ασθενοφόρα. Προσθέσαμε άλλα 120 άτομα στο ΕΚΑΒ Αττικής» και υπογράμμισε πως θα υπάρξει προκήρυξη για ακόμα 800 άτομα μόνιμο προσωπικό. Όσον αφορά το επικουρικό προσωπικό είπε πως «δε θα φύγει κανείς. Θα μονιμοποιηθούν όσοι είναι με σύμβαση και θα προστεθούν οι νέοι».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως περίπου 130 νοσοκομεία άρχισαν ήδη να αναβαθμίζονται κυρίως με εκσυγχρονισμό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

«Προτεραιότητα πέρα από το κατασκευαστικό, είναι να υπάρξει ένας νέος τρόπος διαχείρισης των εφημεριών» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος σκότωνε και σούβλιζε άγριους σκαντζόχοιρους (Photo)

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κοντά στην Άρτα

Πειραιάς: Στον ανακριτή σήμερα ο 68χρονος που δολοφόνησε τον 39χρονο υπάλληλο πάρκινγκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31