search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:30
MENU CLOSE

Φύλαξη VIP προσώπων: Τι πραγματικά συμβαίνει – Πόσο κοστίζει στους φορολογούμενους, σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο

18.09.2023 13:27
astynomikoi new

Την αποδέσμευση από τα 2.500 αστυνομικών που μέχρι σήμερα υπηρετούν στην υπηρεσία υψηλών προσώπων ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα ξεκινήσει από τη δική του φρουρά μειώνοντάς την στο μισό. Και τόνισε ότι «οι αστυνομικοί που θα… απελευθερωθούν θα βγούν στον δρόμο».

Η εξαγγελία αυτή έφερε ξανά στο προσκήνιο την – περίφημη – υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. φύλαξης VIP προσώπων.

Και λέμε περιφημη γιατί στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει πόσοι στην πραγματικότητα είναι αυτοι οι αστυνομικοί, σε ποιους διατίθενται και με ποια κριτήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί περισσότεροι από 11.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί σε φυλάξεις πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστικών, δημοσιογράφων σκόμα και…κτιρίων σούπερ μάρκετ.

Η υπηρεσία αυτή έχει έρθει πολλές φορές στην επικαιρότητα λόγω ψιθύρων ότι κάνει «εξυπηρετήσεις» σε διάφορα πρόσωπα για δικούς τους λόγους

Είναι ενδεικτική η περίπτωση που έχουν καταγγείλει στο παρελθόν συνδικαλιστές αστυνομικοί και έχει να κάνει «με πρώην υπουργό Προστασίας του πολίτη, που έχει στην διάθεση του, ακόμη και σήμερα που πλέον δεν βρίσκεται σε υπουργική θέση, 30 άνδρες για την φύλαξη του ιδίου, του σπιτιού του, ακόμη και της εξοχικής οικίας του κάπου στην Πελοπόννησο!»

Το κόστος

Την ίδια στιγμή δημιουργείται θέμα για το κόστος αυτής της υπηρεσίας το οποίο φυσικά επωμίζονται οι φορολογούμενοι.  Είναι ενδεικτική η ανάρτηση που έκανε ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος.

«Με εντολή του πρωθυπουργού αποδεσμεύονται μέσα στον Οκτώβριο 2.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων» ανέφερε ο κ. Μάνος και συνέχισε:

«Ένα στέλεχος κοστίζει συνολικά 20.000€ ετησίως περίπου. Συνεπώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία πέντε χρόνια ξόδευε 50 εκ. € ετησίως για τη φύλαξη διαφόρων παραγόντων! Λεφτά υπάρχουν!

Ο κ. Μητσοτάκης θα μειώσει τη δική του ασφάλεια στο μισό. Καλό αυτό! Το μισό από πόσους;

Τώρα που καταργείται η φύλαξη διαφόρων προσώπων και θα ελευθερωθούν 2.500 στελέχη της Αστυνομίας, θα δεήσει η ΕΛ.ΑΣ. να μας πει ποιοι φυλάσσονταν με πόσους αστυνομικούς και από πότε. Είναι και αυτό απόρρητο»;

Διαβάστε επίσης

Άδωνις Γεωργιάδης για τριετίες: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας» (video)

Μαρινάκης για τροχαίο στη Λιβύη: Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη (video)

Λοβέρδος: «Το 45% του Κασσελάκη επιβάλλει το καλωσόρισμά του στην πολιτική»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:30