search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη για το εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

19.09.2023 18:27
apergia-new

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30.

Την ίδια στιγμή, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..».

Παράλληλα, η ΠΕΝΕΝ (ναύτες) καλεί τα μέλη της σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «προδοτική και υπονομευτική» της στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε την σύγκλιση του οργάνου.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Λεωφορεία

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Για το μετρό, τραμ, τρόλεϊ, προαστιακό δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις.

«Παγώνουν» οι πτήσεις στα αεροδρόμια

Την Πέμπτη (21/09) δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια εξαιτίας της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία δάσκαλοι και καθηγητές 

Επιπλέον, στην απεργία θα συμμετέχουν και δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς ΟΛΜΕ με ΔΟΕ επίσης εξήγγειλαν κινητοποιήσεις.

Το κάθε σχολείο αναμένεται να ανακοινώσει τους γονείς τις επόμενες ημέρες για το πρόγραμμα της Πέμπτης και το εάν θα πάνε τα παιδιά εκείνη την ημέρα και ποιες ώρες. 

Διαβάστε επίσης:

Άγιον Όρος: «Τρόμαξα να τον αναγνωρίσω» είπε η δικηγόρος του 52χρονου μοναχού που έπαιξε ξύλο με άλλον μοναχό

Φωτιά στο Αγρίνιο: Κοντά στο ΔΑΚ οι φλόγες – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη

Πόρος: Κρατούνται οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Την Παρασκευή στον ανακριτή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:01