search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:15
MENU CLOSE

HΠΑ: Άλλαξε ο ενδυματολογικός κώδικας στην Γερουσία – Σορτς, φούτερ και… περούκες

19.09.2023 12:37
ameriki-gerousia

Άλλαξε σιωπηλά τον ανεπίσημο ενδυματολογικό κώδικα της Γερουσίας των ΗΠΑ ο ηγέτης της πλειοψηφίας, δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, επιτρέποντας πλέον στα μέλη του Σώματος να προσέρχονται με όποια ενδυμασία επιθυμούν.

Η αλλαγή αυτή είναι ουσιαστικά μία αποδοχή της πραγματικότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί γερουσιαστές εγκατέλειψαν την εμφάνιση με κοστούμι και γραβάτα, που επί δεκαετίες θεωρείτο αποδεκτή εμφάνιση. Η πιο ξεκάθαρη διαφοροποίηση έγινε από τον γερουσιαστή Τζον Φέτερμαν, έναν ψηλό και καλογυμνασμένο γερουσιαστή από την Πενσυλβάνια, ο οποίος όταν εξελέγη εμφανίστηκε με κοστούμι, αλλά γρήγορα επέστρεψε στα ρούχα με τα οποία αισθάνεται πιο άνετα: σορτς και μπλουζάκι.

Η τυπική χαλάρωση του ενδυματολογικού κώδικα της Γερουσίας έγινε με την σχετική ενημέρωση του προσωπικού ασφαλείας, την περασμένη Παρασκευή και τέθηκε ήδη σε ισχύ.

Ο γερουσιαστής Φέτερμαν δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα, ενώ από το γραφείο του Σούμερ επισημάνθηκε ότι ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν κάτι που επιβλήθηκε στο παρελθόν άτυπα.

Έτσι ο Φέτερμαν μπορεί και με το γράμμα του νόμου να ακολουθεί τον δικό του ενδυματολογικό «νόμο», ενώ το προσωπικό ασφαλείας δεν έχει πλέον δικαιοδοσία να ζητά από τους άνδρες και τις γυναίκες που προσέρχονται στην Γερουσία να είναι «κοστουμαρισμένοι».

Πάντως επειδή δεν υπήρχε έγγραφη πολιτική για τους ενδυματολογικούς κανόνες, πολλές φορές οι γερουσιαστές εμφανίζονταν με φόρμες, τζιν, χωρίς κάλτσες, ακόμα και με πολύχρωμες περούκες.

Ωστόσο ενώ οι γερουσιαστές μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις ντυμένοι όπως τους αρέσει, οι βοηθοί τους και τρίτα άτομα με τα οποία συναντώνται στην Γερουσία πρέπει να ακολουθούν τους πιο αυστηρούς κανόνες.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Φλερτάρει με τα 100 δολάρια το βαρέλι – Αγωνιούν καταναλωτές και τραπεζίτες (Photos)

Τουρκία: Νεκρά τέσσερα μέλη του PKK σε επιχείρηση στο Ντιγιάρμπακιρ

Φλόριντα: Αρκούδα εγκλωβίστηκε σε πάρκο της Disney (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07