search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:30
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Λιβύη: Η κυβέρνηση καλύπτει Φλώρο και Δένδια, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για δυστύχημα

19.09.2023 14:24
pavlos_marinakis_new

Η κυβέρνηση απέρριψε κάθε συζήτηση περί ευθύνης – πολιτικής ή επιχειρησιακής – της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας και της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού εξέφρασε εκ νέου την οδύνη της κυβέρνησης για το τραγικό περιστατικό, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά, παράλληλα, διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις έρευνες για τις συνθήκες του συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Όσον αφορά στο ζήτημα της αρχικής ανακοίνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το περιστατικό (η οποία έκανε λόγο μόνο για τραυματισμούς), ο Π. Μαρινάκης εξήγησε ότι το ΓΕΕΘΑ δεν κινείται με δημοσιογραφικούς ρυθμούς και ότι μετέδωσε τις πληροφορίες που είχε ως εκείνη την ώρα, επικαλούμενος και δυσκολίες στην επικοινωνία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε κάλυψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι ο Νίκος Δένδιας και ο Κωνσταντίνος Φλώρος απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, ενώ σε ερώτημα περί επιχειρησιακών αστοχιών, παρέπεμψε στις απαντήσεις του υπουργείου και των Ε.Δ.

Σε γενικότερο επίπεδο, ο Π. Μαρινάκης κάλεσε τους πάντες να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητώντας να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και να μην γίνονται αντικείμενο fake news, αν και σημείωσε ότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω κριτικής.

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς από το topontiki.gr σχετικά με το σχέδιο για καθολική ασφάλιση των περιουσιών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και ότι προφανώς θα υπάρξουν σχετικές μελέτες και έρευνα της αγοράς για το ζήτημα.

Ο Π. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποστεί των υποχρεώσεών της για αποζημιώσεις σε περιπτώσεις όπως αυτή της κακοκαιρίας Daniel, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αγνοείται η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την κλιματική αλλαγή και ότι το όλο σχέδιο περί ασφάλισης περιουσιών θα προχωρήσει βήμα-βήμα.

Αναφερόμενος, δε, στο ξεπάγωμα των τριετιών, από 1/1/2024, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αποτελεί άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της μόνιμης αύξησης των εισοδηματών των πολιτών, που έρχεται να «κουμπώσει» σε άλλα αντίστοιχα μέτρα και ανέφερε ότι οι άμεσα ωφελούμενοι από το μέτρο μπορούν να φθάσουν τους 600.000.

Τέλος, όσον αφορά στις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νίκη στον α’ γύρο των εκλογών του Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται ούτε παίρνει θέση, εντούτοις ανέφερε ότι η ελπίδα της είναι να υπάρξει μια αντιπολίτευση σκληρή, αλλά χωρίς τοξικό λόγο.

Ερωτηθείς, δε, από το topontiki.gr σχετικά με το αν η ΝΔ είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ικανοποιημένη ούτε απογοητευμένη και ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσει την ισχυρή εντολή που έλαβε για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη από Παππά και μετακινήσεις στελεχών υπέρ Κασσελάκη, με Αχτσιόγλου να διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται – Κόντρα για το ντιμπέιτ

Σύγκρουση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για το debate

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίτα και Χρηστίδου στηρίζουν ανοιχτά Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04