search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:13
MENU CLOSE

Λιβύη: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία – Θρήνος για τους πέντε Έλληνες (Video)

19.09.2023 07:24
libya new

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για την τραγωδία στη Λιβύη όπου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο πέντε Έλληνες, τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς.

Το μεγεθος της τραγωδίας μεγαλώνει εαν λάβει κανείς υπόψην του ότι ταξίδεψαν για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Στις έρευνες για το φρικτό δυστύχημα συμμετέχει και η ΕΥΠ, συνδράμοντας με πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν πηγές και πληροφοριακά δεδομένα από την περιοχή.

Η χώρα μας θρηνεί τους θανάτους του 28χρονου αλεξιπτωτιστή Γιώργου Βούλγαρη, με καταγωγή από την Καρδίτσα, της 40χρονης Εύης Ανδρεαδάκη, νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου, αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, και των παιδιών του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φίλιπ, που μετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη ως διερμηνείς.

Πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Οι καταθέσεις των στελεχών που κατάφεραν να γλιτώσουν από την τραγωδία έχουν ήδη ξεκινήσει και σοκάρουν. Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

Οι πρώτες στιγμές μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση με το τζιπ ήταν εφιαλτικές. Οι πέντε Έλληνες, οι οποίοι κάθονταν μπροστά, απανθρακώθηκαν αμέσως. Ο οδηγός του λεωφορείου και ο Συνταγματάρχης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, εκτινάχθηκαν από το παρμπρίζ και τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να βγουν, απεγκλωβίζοντας στη συνέχεια τους τραυματίες.

Η κατάσταση των τραυματιών

Την ίδια ώρα, οι 13 πολυτραυματίες και πολυκαταγματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ ένας τραυματίας έχει μείνει στη Βεγγάζη, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και δεν έχει καταστεί δυνατόν να μεταβεί ακόμη στην Ελλάδα.

Η ζωή των 13 τραυματιών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο, φέρουν πολύ βαριά κατάγματα και κάποιοι από αυτούς υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Νέο Φάληρο: Άνδρας απειλεί να πέσει από τη γέφυρα στο Καραϊσκάκη

Πλημμυροπαθείς Θεσσαλία: Πάνω από 15.000 αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι – Ανοικτή και για δωρεές η arogi.gov.gr

Κρήτη: Παιδί ενός έτους έπεσε στο κενό από όροφο ξενοδοχείου – Το έσωσε το γκαζόν


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:11