search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:39
MENU CLOSE

Έλλι Γκολντστάιν: Το μοντέλο με σύνδρομο Down που κάνει καριέρα σε μεγάλους οίκους μόδας (Video/Photos)

20.09.2023 12:26
syndromo-down-new

Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι το παιδί τους δεν θα περπατούσε και δεν θα μιλούσε ποτέ γιατί πάσχει από σύνδρομο Down. Μάλιστα, μία νοσοκόμα τούς είχε παροτρύνει να την παρατήσουν στο νοσοκομείο (!)

Ο λόγος για την Έλλι Γκολντστάιν η οποία στα 21 της, πλέον, χρόνια κάνει πασαρέλα για τον οίκο Gucci και μόντελιγκ για το περιοδικό Vogue.

Επιπλέον, συμμετείχε σε διεθνείς καμπάνιες, ενώ αισθάνεται τρισευτυχισμένη που βοήθησε στην προώθηση της νέας κούκλας Barbie.  Με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει, κατάφερε πρόσφατα να αγοράσει σπίτι σε μία όμορφη και ήσυχη περιοχή του Έσσεξ, ενώ τον περασμένο Μάιο πόζαρε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue.

Ενάντια στις εκτιμήσεις των γιατρών, η Έλλι όχι μόνο κατάφερε να μιλήσει και να περπετήσει, αλλά να κάνει καριέρα ως μοντέλο και να διαπρέψει στον χώρο. Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H Έλλι έχει γράψει επίσης κι ένα βιβλίο για τη ζωή της, υπό τον τίτλο «Against All Odds». «Λοιπόν τώρα είμαι μοντέλο, συγγραφέας, φοιτήτρια και ιδιοκτήτρια σπιτιού», λέει γεμάτη περηφάνεια. «Θα ήθελα να το πω στον γιατρό που είπε ότι ποτέ δεν θα περπατήσω και θα μιλήσω!»

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, η Έλλι πέρασε στην ιστορία ως το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down, συμμετέχοντας σε μεγάλες διεθνείς καμπάνιες.  Η Gucci την προσέλαβε για τις διαφημίσεις της για την «Ασυνήθιστη Ομορφιά», ενώ πόζαρε για το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue το 2020.

Αν και η μητέρα της κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε κάνει όλους τους απαραίτητους προγεννητικούς ελέγχους, οι γιατροί απέτυχαν να ανιχνεύσουν τυχόν ανωμαλίες. Κι όταν ανακάλυψαν ότι η Έλλι πάσχει από σύνδρομο Down και καρδιακά προβλήματα που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά την γέννησή της με καισαρική τομή, σοκαρίστηκαν.

Η 59χρονη μαμά της, Υβόννη, αν και έχει στηρίξει την Έλλι σε κάθε της βήμα, παραδέχεται ότι αρχικά δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί τη διάγνωση της κόρης της.

Ο 63χρονος σήμερα πατέρας της ήταν αυτός που την τάιζε, της άλλαζε την πάνα και τη νανούριζε, ενώ η μητέρα της φρόντισε τη μεγαλύτερη κόρη τους Έιμι που σήμερα είναι 29 ετών.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι γιατροί την κατάσταση της κόρης μας, λέγοντας ότι μπορούμε να την εγκαταλείψουμε στο νοσοκομείο, με έκανε να αγχώνομαι όταν την πλησίαζα», θυμάται η Υβόννη. «Δεν μπορούσα πραγματικά να δεθώ μαζί της καθώς σκεφτόμουν: Τι νόημα έχει να την πλησιάσω;» διηγείται.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη γέννησή της, όμως, καθώς η Έλλι άρχισε να ανταποκρίνεται σε αυτά που της έλεγαν οι γονείς της με ένα παγωμένο χαμόγελο, κάτι που άλλαξε άρδην την κατάσταση.

Κάπου εκεί, το ητρικό ένστικτο της Υβόννης ξύπνησε και άρχισε να δένεται με την κόρη της. Αρχικά, αν και δυσκολευόταν να την κοιτάξει κατάματα, τώρα πιστεύει ότι είναι όμορφη.

Η Έλλι, από την άλλη, κοιτούσε πάντα στον καθρέφτη λέγοντας: «Είμαι τέλεια».

Έχει γίνει, επίσης, εξώφυλλο πολλών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των «Elle» και «Glamour», όπου εμφανίζονται σε προωθητικές ενέργειες τα Gucci Beauty, Adidas, TK Maxx, Body Shop, Boots, Spotify, Victoria’s Secret και Sports Direct.

Διαβάστε επίσης:

Μέγκαν Μαρκλ: Ποζάρει σε καφέ με άστεγες γυναίκες (Photo)

Βίκυ Κουλιανού για «Shopping Star»: Έκανα κι εγώ δοκιμαστικό – Δεν ξέρω τι πήγε λάθος (Video)

Βάσια Τριφύλλη: «Με έχουν απατήσει πολλοί άντρες και τους πλάκωσα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:36