search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:59
MENU CLOSE

ΓΕΕΘΑ: Απονέμει τον Ανώτατο Βαθμό στους τρεις στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

20.09.2023 11:45
geetha new

Ο ανώτατος βαθμός απονέμεται στις δύο αξιωματικούς Γλυκερία Μεμεκίδου και Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και στον αρχιλοχία Γεώργιο Βούλγαρη, που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου είχαν πάει προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.
β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου. Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. 

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης

Μαρκόπουλο: Βίντεο λίγα δευτερόλεπτα πριν το θανατηφόρο τροχαίο – Ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει γυναίκα με παιδί

Κακοκαιρία Daniel: 200 εκατ. θα στοιχίσει η αποκατάσταση του σιδηροδρόμου

Πύλος: Εντοπίστηκε σκάφος με 90 πρόσφυγες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48