search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:47
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να κάνει δήλωση έως την Κυριακή (videos)

20.09.2023 14:03
SKOURLETIS NEW

Κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει προσωπικά θέση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου για την εκλογή νέου προέδρου, απηύθυνε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα ο πρωήν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και να μέχρι την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση, και όχι μέσω άλλων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει “κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν”. Και να βγαίνει χθες διά του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει “σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών”. Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του», είπε μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης άσκησε και κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν θέλουμε να ανακάμψουμε, θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί χάσαμε. Δεν μπήκε αυτή η προσέγγιση από όλες τις πλευρές ως προτεραιότητα. Και το 2019 έγινε το ίδιο και πάμε να κάνουμε το ίδιο λάθος εις διπλούν. Έπρεπε τότε να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο και να τα εξετάσει όλα αυτά και δεν έγινε», τόνισε.

«Να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα»

Αναφερόμενος στην παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου, τη χαρακτήρισε πραγματική και εύστοχη, ενώ για την έως τώρα παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε πως ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ στερείται από κάποιες σαφείς προγραμματικές θέσεις.

«Καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος που έχει λίγη σχέση με τον χώρο και τη σχέση της πολιτικής, αλλά είναι αμετροέπεια να ζητάς παράλληλα να είσαι ο πρώτος τη τάξει», σχολίασε.

«Να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα, θέλω ένα σχέδιο για να κερδίσουμε αυτή την κυβέρνηση», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά τη διαδικασία της εκλογής, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «η αυθημερόν εγγραφή μελών υπονομεύει την ίδια την εσωτερική λειτουργία ενός κόμματος» κάνοντας λόγο για «ολέθριο λάθος».

Στην παρατήρηση, τέλος, ότι θα έπρεπε στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει όρος που να προϋποθέτει χρονική παρουσία κάποιου στο κόμμα για να είναι υποψήφιος πρόεδρος, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «μου είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι φτιάξαμε καταστατικό σαν να έχουμε εσαεί πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Προτεραιότητα η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Αυστηρή αλλά δίκαιη η μεταναστευτική μας πολιτική

Έλενα Ακρίτα: Απαντά στα περί «κωλοτούμπας» και καταδικάζει τις «προβοκατόρικες πρακτικές» εναντίον της Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Ερντογάν: «Απόλυτα καταδικαστέες – Υπονομεύουν το θετικό κλίμα των ελληνοτουρκικών συνομιλιών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19