search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:40
MENU CLOSE

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΣΤΑΣΥ κατά των εργαζομένων του μετρό για… απεργία που δεν έχουν προκηρύξει

20.09.2023 16:23
metro ergazomenoi 88- new

Την οργή των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ έχει προκαλέσει η κίνηση της διοίκησης να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη απεργία που δεν έχουν προκηρύξει.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), τους επιδόθηκε αγωγή εναντίων τους και έτσι μετά από μία ώρα δικάζονται στο πρωτοδικείο Αθηνών για αγωγή «κήρυξης παράνομης απεργίας» που δεν έχουν προκηρύξει.

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στην ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του μετρό δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν θα συμμετέχουν στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου, που έχει προκηρυχθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Διαβάστε επίσης:

Ελαιόλαδο από…χρυσό: Στη χώρα μας το πιο ακριβό της Ευρώπης – Πόσο αυξήθηκε η τιμή μέσα σε δέκα μέρες

Νέα κόντρα μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία τύπου «Daniel»: «Καρφιά» Κολυδά κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωσή του

Χάρτινο καλαμάκι: Μία ακατανόητη… μόδα –  «Ας αποφεύγουμε τη χρήση του» λέει στο topontiki.gr o χημικός Νίκος Θωμαΐδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:36