search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Δυναμική είσοδος στην ψηφιακή εποχή για τις επιχειρήσεις

21.09.2023 17:00
GYB_Photo2

Κάντε την εγγραφή σας στο https://www.growyourbusiness.gr/

Δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE

Ανανεωμένο και με καινούρια δομή επιστρέφει το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις, COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program.

Στόχος του προγράμματος που υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά είναι να συμβάλλει στην προσπάθεια ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμες στη νέα τεχνολογική εποχή. Σε αυτή την κατεύθυνση το πρόγραμμα εκπαιδεύει εργαζομένους και επαγγελματίες πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή των επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα επιστρέφει μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά δόθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

«Η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιβεβαίωσε την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες. Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους, επανερχόμαστε με νέο κύκλο μαθημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ψηφιακή κατάρτιση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Από το 2017 έως και σήμερα, μέσα από την πρωτοβουλία GROW YOUR BUSINESS, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας «πράσινης», βιώσιμης ανάπτυξης. Και συνεχίζουμε. Γιατί στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας.», δήλωσε ο Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing, CRM & ChanneL Management  Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας.

Το GROW YOUR BUSINESS – Certification Program σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE και τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.

Πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες αθροίζουν συνολικά σε 109 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης.  Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024 με την τελευταία θεματική ενότητα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα  για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ.

«Ο πρώτος κύκλος του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος, μέσα από τις 100 ώρες που παρακολούθησαν έμαθαν πρακτικά εργαλεία τα οποία τους βοηθούν στην επόμενη ημέρα της επιχείρησης τους. Ως  Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE», υπογραμμίζει σχετικά ο καθηγητής του ΟΠΑ και Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, κ. Γιάννης Μούρτος.

Η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS μέχρι σήμερα

Η COSMOTE στέκεται δίπλα στην κοινωνία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχεδιάζοντας προϊόντα, λύσεις αλλά και δράσεις που θα τις βοηθήσουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτυχθούν. Στις δράσεις ψηφιακής συμπερίληψης που υλοποιεί εντάσσεται και το πρόγραμμα COSMOTE GROW YOUR BUSINESS μέσω του οποίου δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί, καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Από το 2017 που ξεκίνησε, η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS έχει γίνει πολύ δηµοφιλής εντός της επιχειρηµατικής κοινότητας, προσελκύοντας χιλιάδες συµµετέχοντες διαφόρων επιχειρηµατικών κλάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λαµβάνουν µέρος σε ηµερίδες και εργαστήρια.

Η αρχή έγινε με το #GrowYourBusiness Digital Training, όταν η COSMOTE προσέφερε δωρεάν και για πρώτη φορά σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια από έμπειρους ομιλητές.

Έπειτα, το 2019, με το #GrowYourBusiness Meet the Experts, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν στη διάθεσή τους δωρεάν ολοήμερα workshops, με στόχο να μπορέσουν να συναντηθούν με ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους, αντλώντας έμπνευση και νέες ιδέες για τα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα. Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτήν την φάση συμμετείχαν περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε 19 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Καλαμάτα, Λάρισα, Λαμία, Μυτιλήνη, Βόλο, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Καβάλα, Σέρρες).

Το 2021 μετά την έλευση του covid, η COSMOTE µετέφερε το GROW YOUR BUSINESS στο ψηφιακό περιβάλλον, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να συµµετέχουν µέσω υπολογιστή ή smartphone, ο καθένας µε τον δικό του ρυθµό, στη σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεµιναρίων GrowYourBusiness – The Digital Sessions. Το Digital Sessions ήταν μια σειρά από 5 διαδικτυακά σεμινάρια, σε θέματα όπως Ψηφιακή Παρουσία, ηλεκτρονικό εμπόριο, Digital Marketing, Απομακρυσμένη Συνεργασία και Ψηφιακές Λύσεις Οργάνωσης Επιχείρησης.

Κάθε σειρά μαθημάτων ακολουθούνταν από ένα Live Q&A Session όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να απευθυνθούν σε ειδικούς στους παραπάνω τομείς, ώστε να λύσουν τις απορίες τους και να ακούσουν πρακτικές ιδέες και συμβουλές. Τόσο τα μαθήματα όσο και τα Live Q & As φιλοξενήθηκαν στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube κατά τη διάρκεια του προγράµµατος και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τα παρακολουθούν από οπουδήποτε και στον χρόνο που τους εξυπηρετούσε.

Mέχρι το 2022 πάνω από 75.000 επιχειρήσεις και εργαζόµενοι είχαν ήδη ωφεληθεί, αναπτύσσοντας καινούριες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Φτάνουμε στο 2022 με το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program:  Για πρώτη φορά, με τον πρώτο κύκλο αυτού του δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης, η COSMOTE προσέφερε στις ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Κατάρτισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, το πρόγραμμα επιστρέφει με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο του 2023, ανανεωμένο με νέα μαθήματα και νέα δομή, απαντώντας για δεύτερη φορά στην καίρια πρόσκληση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59