search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:41
MENU CLOSE

Φάμελλος: Κοροϊδία το «ξεπάγωμα» των τριετιών

21.09.2023 16:09
famellos vouli 888- new

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

«Δεν ξεπαγώνουν τελικά οι τριετίες. Δεν είναι απλά αδειανό πουκάμισο, είναι μια κοροϊδία», είπε και μίλησε για κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο, καθώς -όπως είπε-  ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε, μετά τους προκατόχους του Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη, τον τρίτο οδοστρωτήρα για την οριστική ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

«Η αριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι», είπε ο κ. Φάμελλος και έριξε «μπηχτές» στο ΠΑΣΟΚ το οποίο δήλωσε στη συζήτηση στην Επιτροπή επιφύλαξη για το αντεργατικό νομοσχέδιο, χωρίς να καταψηφίσει

«Καθυστερήσατε να πάρετε θέση», είπε προς τα έδρανα του κόμματος ΠΑΣΟΚ, στηλιτεύοντας και τη στάση συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν τάχθηκαν υπέρ της απεργίας.  

Ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερτογάν, ζητώντας ενημέρωση. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει σταθερά τον διάλογο των δύο χωρών και διερωτήθηκε γιατί δεν απάντησε ο πρωθυπουργός στις πολύ επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ.  «Είναι προκλητικό να βγαίνει ο Ερντογάν και να λέει τι θα κάνει καμπάνια για την αναγνώριση του ψευδοκράτους κι εμείς να μην λέμε τίποτα», επεσήμανε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πει ότι το θέμα τελείωσε, αλλά η ταλαιπωρία των ανθρώπων συνεχίζεται», τόνισε. 

«Ήσασταν κυβέρνηση όταν έγινε η Μάνδρα. Πνίγηκαν 24 άνθρωποι για μια βροχόπτωση 3 ωρών. Και συγκρίνετε το φαινόμενο με τον τυφώνα Daniel που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκρίνετε ένα φαινόμενο για το οποίο όλοι οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κανένα αντιπλημμυρικό δεν θα το σταματούσε και το συγκρίνετε με μια απλή βροχή στην Μάνδρα. Και ο λαϊκισμός έχει όρια. Παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων», απάντησε στον Σωκράτη Φάμελλο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Εργασίας σχολίασε και τις αναφορές στην ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός είναι ένα επίμονο φαινόμενο. 

«Όταν ήμουν υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Χαρίτσης υποστήριζε ότι μπήκαν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ. Βλέπω σήμερα αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ της σοσιαλιστικής Ισπανίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι η κοινωνία δεν ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Δεν ζητά παραιτήσεις για να μπει ο ίδιος στη Βουλή – Θα αφήσει τον Φάμελλο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 

Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Καμία συζήτηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Κόντρα Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης για τις διαδηλώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:40