search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:57
MENU CLOSE

Ο «γρίφος» της Θεσσαλονίκης

21.09.2023 12:23
thessaloniki

Μπορεί όλο το πολιτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και υπάρχει κι εκεί πολύ… παρασκήνιο.

Πάρτε για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΔ στηρίζει εκ νέου για δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα (είναι ένας από τους τρεις νυν δημάρχους στη χώρα που έχουν λάβει επίσημο χρίσμα από το κυβερνών κόμμα), ωστόσο, ο Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος επίσης διεκδικεί το δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες από σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο αντίπαλος του Κ. Ζέρβα στον β’ γύρο.

Και κάπου εδώ αρχίζει το… παρασκήνιο, καθώς κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορά σε έργα για τη συμπρωτεύουσα, ωστόσο, δεν έκανε αναφορά στο έργο του Κ. Ζέρβα (παρά μόνο ότι είδε τη Θεσσαλονίκη σε καλύτερη κατάσταση από πριν), γεγονός που, όπως ήταν φυσικό, δεν πέρασε απαρατήρητο στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Από την άλλη, στο ψηφοδέλτιο του Σ. Αγγελούδη συμμετέχουν ουκ ολίγα στελέχη «πρώτης γραμμής» της ΝΔ (και όχι μόνο…), γεγονός που επίσης δεν περνά απαρατήρητο, καθώς εκτιμάται ότι τα στελέχη αυτά με τη διείσδυση που έχουν στους ψηφοφόρους στη Θεσσαλονίκη ενδεχομένως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του α’ γύρου των εκλογών, ειδικά όσον αφορά στις συνεννοήσεις με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, αλλά και της επιρροής στους ψηφοφόρους τους.

Λέτε να δούμε θρίλερ στη «νύφη του Θερμαϊκού»;…

Διαβάστε επίσης:

Ο Καρτερός απαντά σε Σκουρλέτη για το αν οφείλει να παρέμβει ο Τσίπρας στη μάχη διαδοχής

ΟΗΕ: Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Ράμα  (Photo)

ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Ανδρουλάκης δε λέει κουβέντα για τον… Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:56