search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:32
MENU CLOSE

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ στέλνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία»

24.09.2023 18:48
zelensky

Η Ουάσιγκτον θα ικανοποιήσει το επίμονο αίτημα του Κιέβου για προμήθεια πυραύλων μεγάλους βεληνεκούς, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του Πενταγώνου.

Την υπόσχεση αυτή φέρεται να έδωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο.

Οι Ουκρανοί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τους βρετανικούς και γαλλικούς πυραύλους που απέκτησαν, έχουν ήδη πλήξει ρωσικούς στόχους. Όμως, τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα βεληνεκούς έως και 300 χιλιομέτρων αναμένεται να αυξήσουν τις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του NBC, «Συζητήθηκε επίσης εάν το θέμα της χρήσης των ATACMS (πυραυλικών συστημάτων) σε περιοχές όπως η Κριμαία, μπορεί να καταλήξει να προκαλέσει τον Πούτιν».

Η Ρωσία χαρακτήρισε ανέφικτο το ειρηνευτικό σχέδιο των 10 σημείων που προτείνει ο Ζελένσκι με τη στήριξη Ουάσιγκτον, Λονδίνου και Βρυξελλών.

«Αυτό το γνωρίζουν όλοι, λένε όμως ότι αυτή είναι η μόνη βάση διαπραγμάτευσης και ότι εν γένει η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Λαβρόφ.

Στο πεδίο του παράλληλου οικονομικού πολέμου, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξήγησε ότι η χώρα του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά γιατί σε αντίθεση με την ουκρανική πλευρά δεν τηρήθηκαν οι όροι που είχε βάλει.

Ωστόσο, κανένας ανώτερος Πολωνός αξιωματούχος δεν συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που περιορίστηκε στη βράβευση εθελοντών στη Λιούμπλιν. 

Διαβάστε επίσης:

Ναντίν Αρσλανιάν: Η σύζυγος του Μενέντεζ με την «αδυσώπητη απληστία» και την αδυναμία στις δωροδοκίες και τις… τηγανίτες

Ντουμπάι: Ποδοπάτημα και σκηνές χάους για ένα iPhone 15 – Δείτε video

Πάπας Φραγκίσκος: Η συγκίνηση για τη φωτογραφία με το προσφυγόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:32