search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:50
MENU CLOSE

Εύλογα ερωτήματα για την τραγωδία στη Λιβύη – Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

25.09.2023 17:35
libya new

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την τραγωδία στην οποία κατέληξε η ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για την προετοιμασία και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν προβλεφθεί για τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής. 

Στην ερώτηση που κατέθεσαν ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ρένα Δούρου επισημαίνεται ότι «το τραγικό αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα όσον αφορά στην επιχειρησιακή και επιτελική σχεδίαση και εκτέλεση της αποστολής σε μια χώρα, η οποία είναι γνωστό ότι δοκιμάζεται από εμφύλιες συγκρούσεις», ενώ  -όπως υπογραμμίζεται- ο αρνητικός αντίκτυπος σε διεθνές επίπεδο της αποτυχίας της επιχειρησιακής σχεδίασης της ανθρωπιστικής αποστολής, «πλήττει το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν σειρά ερωτημάτων στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που αφορούν στην καθυστέρηση επαρκούς ενημέρωσης για τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου και ζητούν να πληροφορηθούν «το επεξεργασμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την ασφάλεια της αποστολής». Παράλληλα, ρωτούν αν οι λιβυκές δυνάμεις ήταν σε συνεννόηση «για να αναλάβουν την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, καθώς και εάν υπήρξε ανάμειξη του υπουργείου Εξωτερικών στην αποστολή. «Γιατί το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε την Κυριακή, 17.09 στις 19.35 ανακοίνωση με αναφορά σε “ελαφρούς τραυματισμούς», ενώ τα διεθνή ΜΜΕ αποκάλυπταν τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής», είναι ένα ακόμη ερώτημα που θέτουν οι κ.κ. Αποστολάκης και Δούρου.

Διαβάστε επίσης:

Πατέλης: Θα έρθει στη Βουλή η ισότητα γάμου – Είμαι και εγώ παντρεμένος με τον σύντροφό μου στο εξωτερικό (Video)

«Βαθιά ανησυχία» εκφράζει ο Στρατούλης για το μέλλον της Αριστεράς

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04