search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 17:12
MENU CLOSE

Η μικροπρέπεια του Τσακαλώτου, το μένος για Αχτσιόγλου και μία ατάκα που έλεγε γι’ αυτόν ο Σπίρτζης

25.09.2023 10:19
tsakalotos_new

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει την απογοήτευσή του, ου μην και το θυμό του για το πώς του συμπεριφέρθηκε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα, έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Με το ζόρι εξέδωσε μία ανακοίνωση στήριξης στην Έφη Αχτσιόγλου για το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, χωρίς καν να αναφέρει το όνομά της.

Και βέβαια η συνεχής επίκληση της Αριστεράς στις δηλώσεις του, δεν προκαλεί πλέον κάποιον εκνευρισμό στους εσωκομματικούς αντιπάλους του, αλλά θυμηδία.

Επειδή πάντως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, έχω να σας πω τα εξής:

Πρώτον, η μη θερμή στήριξη στην Αχτσιόγλου έχει εξήγηση. O… κομματικός μύθος λέει πως όταν ο Τσίπρας ήταν να κάνει αλλαγές στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο που κυκλοφορούσε έλεγε πως τον τομέα Οικονομικών στη θέση του Τσακαλώτου θα αναλάμβανε η Έφη.

Ο Τσακαλώτος την πήρε τηλέφωνο να δει τι γίνεται και εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί τη θέση, την οποία κατείχε ο ίδιος και θα ήταν σαν να τον… «πουλάει» – αλήθεια γιατί να του δώσει λογαριασμό η Έφη τι θα κάνει;. Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε ότι η Αχτσιόγλου αναλαμβάνει τομεάρχης Οικονομικών. Αυτά ταύτα που λένε…

Δεύτερον, περί Αριστεράς. Στον ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί μία ατάκα που έλεγε ο Χρήστος ο Σπίρτζης για τον Τσακαλώτο όταν του έλεγαν ότι ο Ευκλείδης είναι γνήσιος αριστερός: «Ο Τσακαλώτος είναι Στουρνάρας στο εξωτερικό και Λαφαζάνης στο εσωτερικό»! Αν σας πω ότι δεν γελούσαν όλοι με την καρδιά τους ακούγοντας την ατάκα θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Και ένα τρίτο: Ο Τσακαλώτος έλαβε στις εκλογές του πρώτου γύρου 13.156 ψήφους και ποσοστό 8,9%. Ο Κασσελάκης με 20 μέρες εκστρατεία έλαβε τότε 66.156 και σχεδόν 45%.

Ε, λοιπόν δεν έχει σημασία που δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να τον συγχαρεί, παρότι μιλάμε για το ίδιο κόμμα (ακόμα). Αλλά σίγουρα δεν έχει καν την αστική αυτοπεποίθηση, για την οποίο κομπορρημονούσε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Τι να σου κάνουν τα σχολεία στα οποία σπουδάζεις κι ας έχουν ιδρυθεί από το 1500, το θέμα είναι τι χαρακτήρας είσαι τελικά…

Διαβάστε επίσης:

Αποστολάκης για νίκη Κασσελάκη: «Είμαι δικαιωμένος, ξεκινάει μια καινούργια μέρα» – Το «καρφί» για Τσακαλώτο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης αλλάζει την τακτική της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νέα εποχή – Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από καθαρή νίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 17:10