search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:49
MENU CLOSE

Ο Στέφανος Κασσελάκης αλλάζει την τακτική της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ

25.09.2023 06:30
KASSELAKIS (2)

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.  

Παρά τις μέχρι τώρα ειρωνείες και τα απαξιωτικά σχόλια των κυβερνητικών στελεχών για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιλαμβάνονται σήμερα ότι βρίσκονται απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τον γνωρίζουν και ο οποίος κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην ελληνική πολιτική σκηνή κερδίζοντας την αντίπαλο του μέσα σε 20 μέρες. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να συσπειρώσει γύρω του ένα κομμάτι νέων ψηφοφόρων που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν είχαν αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανήκαν γενικά στο δημοκρατικό χώρο του κέντρου και τους δικαιωματιστές, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως έλεγαν, μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες και μόνο αυτό φτάνει για να ανησυχήσει κανείς καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης με τον τρόπο του έδειξε ότι ήρθε για να μείνει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην πολιτική. 

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημείωναν ακόμα ότι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή, ενώ αρχικά ερμηνεύθηκε ως αρνητικό, τελικά είναι θετικό για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έτσι θα αποφύγει οποιαδήποτε γκάφα και φθορά.

«Εάν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στη Βουλή απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς καθώς ο πρωθυπουργός αλλά και οι άλλοι αρχηγοί θα μπορούσαν να αναδείξουν τα λάθη και την άγνοια του», λένε οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου. «Τώρα θα εισπράττει μόνο την συμπάθεια και την αγάπη του κόσμου χωρίς να εκτεθεί».

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν λοιπόν ότι το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική του και απέναντι στο πρόσωπο του νέου προέδρου αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφού και μόνο μία μικρή αύξηση των ποσοστών στις ευρωεκλογές μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να ξαναβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι την στιγμή που όλοι θεωρούσαν ότι, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποδεκατιστεί. 

Φυσικά, στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσουν και τα στελέχη της Ομπρέλας αλλά και ο στενός πυρήνας των στελεχών που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου. 

Περιμένουν, με λίγα λόγια, να διαπιστώσουν εάν όσα λέχθηκαν προεκλογικά περί διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ θα ισχύσουν ή ήταν απλώς λόγια του αέρα και εκβιασμοί της τελευταίας στιγμής προκειμένου να αλλάξουν όποιοι συσχετισμοί. 

Φυσικά, οι ίδιοι άνθρωποι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και το πώς κινείται το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη αφού, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σύντομα θα έχει πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης για νίκη Κασσελάκη: Χτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγκη η κοινωνία για να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα

Νίκος Παππάς: Σε τροχιά διακυβέρνησης με Κασσελάκη – Σαφής εντολή για διεύρυνση, ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε Κασσελάκη: «Ήρθαν 500 άτομα να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:48