search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Λαγούνα Σαλάδα ντε Τορεβιέχα: Η εντυπωσιακή ροζ λίμνη σαν… τσιχλόφουσκα με τα χιλιάδες φλαμίνγκος (videos)

25.09.2023 12:53
pink-lake-torrevieja_2509_1920-1080_new

Ροζ λίμνες υπάρχουν στην Αυστραλία και στο Μεξικό, αλλά και στην Ευρώπη βρίσκεται μια σχετικά άγνωστη τέτοια λίμνη. Βρίσκεται στη μικρή τουριστική κωμόπολη Κόστα Μπλάνκα της Ισπανίας και είναι ένας χώρος που τον χαρακτηρίζουν τα χιλιάδες φλαμίνγκος που την έχουν κάνει σπίτι τους.

Βρίσκεται έξω από την Τορεβιέχα και η επίσημη ονομασία της είναι Λαγούνα Σαλάδα ντε Τορεβιέχα, αλλά οι περισσότεροι την ξέρουν ως Ροζ Λίμνη. Είναι αλμυρή λίμνη και έχει εμβαδόν 14 στρεμμάτων. Ένα χαρακτηριστικό της λίμνης είναι ότι σε κάθε λίτρο νερού αντιστοιχούν περίπου 350 γραμμάρια αλατιού, κάτι που σημαίνει ότι έχει εξαιρετικά ισχυρή άνωση.

Το ασυνήθιστο ροζ χρώμα δημιουργείται από ένα βακτήριο και ένα τύπο άλγης, την Ντουναλλιέλα Σαλίνα, που έχουν φυσικό ροζ χρώμα και το οποίο απελευθερώνουν στο νερό.

Η λίμνη με το χρώμα της τσιχλόφουσκας

Κάποιοι επισκέπτες την έχουν περιγράψει σαν μια λίμνη «με ροζ χρώμα της τσιχλόφουσκας». Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίον πέφτει το φως του ήλιου στα νερά και οι συνθήκες ανέμου μπορούν να κάνουν το χρώμα να φαίνεται πιο έντονο, ακόμα και κόκκινο.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την λίμνη είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Ιδιαίτερα από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο το θέαμα στην λίμνη είναι εντυπωσιακό με τα χιλιάδες φλαμίνγκος που μένουν στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Η Λαγούνα Σαλάδα ντε Τορεβιέχα βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας με το αυτοκίνητο από το Αλικάντε και 20 λεπτά από την κωμόπολη Τορεβιέχα.

Αυστηρά προστατευόμενη περιοχή

Η λίμνη προστατεύεται από μεταλλικό φράκτη, που έχει κάποιες θύρες εισόδου, ώστε να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση των επισκεπτών για να μην διαταράσσεται η ισορροπία στο περιβάλλον και ιδιαιτέρως για να μην ενοχλούνται τα φλαμίνγκος.

Το κολύμπι στην λίμνη απαγορεύεται αυστηρά και προβλέπεται η επιβολή προστίμων σε όποιον αγνοήσει την απαγόρευσης. Πάντως αρκετοί επισκέπτες προτιμούν να κάνουν λασπόλουτρο στην όχθη της λίμνης, καθώς το χώμα είναι πλούσιο σε άλατα και μεταλλικά στοιχεία που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

«Είναι υπέροχο να δεις την αλμυρή λίμνη Τορεβιέχα, λόγω των χρωμάτων», έγραψε ένας χρήστης των Social media, περιγράφοντας την αίσθηση που αποκόμισε από την επίσκεψή του. Ωστόσο η λίμνη είναι άγνωστη στους περισσότερους ξένους επισκέπτες, ενώ οι Ισπανοί εκτιμούν πολύ τη διαδρομή μέχρι εκεί.

Σε μικρή απόσταση από την Ροζ Λίμνη, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η Λαγούνα Σαλάδα δε λα Μάτα, η οποία έχει πράσινο σμαραγδί χρώμα.

Διαβάστε επίσης:

Μαθουσάλας: Ποιο είναι το γηραιότερο ψάρι σε ενυδρείο – Η ηλικία του (video)

Βρετανία: Αστυνομικοί καταθέτουν τα όπλα τους μετά από δίωξη συναδέλφου – Ο στρατός δηλώνει έτοιμος να επέμβει

Ταϊβάν: Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51