search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Μαθουσάλας: Ποιο είναι το γηραιότερο ψάρι σε ενυδρείο – Η ηλικία του (video)

25.09.2023 11:42
psari ipa

Σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας πρόκειται για το γηραιότερο ψάρι στον κόσμο που βρίσκεται σε ενυδρείο.

Ο Μαθουσάλας είναι ένα αυστραλιανό πνευμονόψαρο, το οποίο μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο Στάινχαρτ, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1938.

Μετά από αναλύσεις στο DNA του ψαριού οι επιστήμονες κατέληξαν στην εκτίμηση ότι η ηλικία του είναι 92 χρόνων –με απόκλιση εννέα χρόνων.

Ο Μαθουσάλας κατάφερε να επιβιώσει στο ενυδρείο την ώρα που όλα τα άλλα ψάρια που είχαν μεταφερθεί μαζί του εκείνη την εποχή, είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου πιστεύουν ότι το ψάρι είναι θηλυκό, λένε πως έχει πολύ χαριτωμένη προσωπικότητα και λατρεύει τα χάδια, ιδιαίτερα στην κοιλιά.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι γνωρίζοντας την ηλικία του ψαριού θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς ζει και αναπαράγεται στην άγρια φύση, ώστε να προστατεύσουν το είδος.

Το πνευμονόψαρο είναι ψάρι του γλυκού νερού και ανήκει στην ομάδα των Δίπνοων, που έχουν πρωτόγονα χαρακτηριστικά, όπως η ικανότητα να αναπνέουν αέρα, αλλά και ένα πολύ καλά αναπτυγμένο σκελετό.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊβάν: Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο (video)

Bίντεο-ντοκουμέντο του Βλαντίμιρ Πούτιν – Σαραντάρης, παίζει πινγκ πονγκ στην Φινλανδία

Καναδάς: Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλεσε «ουκρανό ήρωα» εθελοντή των SS – Ζήτησε συγγνώμη για την «παράβλεψη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:48