search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:55
MENU CLOSE

Αυθεντικά καναδικά παστάκια, nanaimo bars

27.09.2023 06:15
nanaimo_bars

Τα nanaimo bars είναι ένα παραδοσιακό και εξαιρετικά δημοφιλές επιδόρπιο από τον Καναδά, που ετοιμάζεται με απλά υλικά και αποτελείται από 3 απολαυστικές στρώσεις μπισκότου, κρέμας και σοκολατένιας επικάλυψης.

Το ξεχωριστό σε αυτό το γλύκισμα είναι η μεσαία στρώση βουτυρόκρεμας, που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση χάρη στην προσθήκη σκόνης κούσταρ, ένα συστατικό ζωτικής σημασίας και απαραίτητο στην αυθεντική συνταγή.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη βάση

2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο digestive

1 φλιτζάνι ζαχαρωμένη καρύδα σε νιφάδες ή απλό ινδοκάρυδο

1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια

2/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1 αυγό, χτυπημένο

Για την κρέμα

3 κουταλιές της σούπας σκόνη κούσταρ πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι βούτυρο

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

2 κουταλάκια του γλυκού σπορέλαιο

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι 22 Χ 22 με αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε όλα τα υλικά για τη βάση και ανακατέψτε τα καλά. Αδειάστε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί, πιέστε το να ισιώσει σε μια ομοιόμορφη στρώση και ψήστε το για 11 λεπτά ακριβώς. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

3. Για την κρέμα, ανακατέψτε την σκόνη κούσταρ, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Τέλος ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Απλώστε την κρέμα πάνω στη βάση, ισιώστε με μια σπάτουλα και τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.

4. Για την επικάλυψη, λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το σπορέλαιο για 45 δευτερόλεπτα σε μεσαία ένταση ή και παραπάνω, ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και να έχετε μια ομοιόμορφη σύσταση. Αφήστε την λίγο να κρυώσει, έπειτα απλώστε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από την παγωμένη κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 5 λεπτά.

5. Αποσύρετε από το ψυγείο και χαράξτε το γλυκό σαν παστάκια ή σαν μπάρες. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον αλλά καλύτερα για όλο το βράδυ. Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Φτερούγες κοτόπουλου στο airfryer

Κυδωνόπαστο, η πολυχρηστική λιχουδιά με την αρχαία προέλευση

Λιβανέζικη πίτα με μίγμα μπαχαρικών (zaatar manakeesh)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:54