search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:54
MENU CLOSE

Σκρέκας: Δεν θα μπει διατίμηση στο ελαιόλαδο

27.09.2023 16:14
kostas_skrekas_new

Απέκλεισε την πιθανότητα διατίμησης στο ελαιόλαδο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και έκανε γνωστό ότι δρομολογούνται τιμοληψίες στις λαϊκές αγορές για να υπάρχει εικόνα των ανατιμήσεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα ο επικεφαλής της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) έχει ήδη ζητήσει από τα κλιμάκια να διενεργούν τιμοληψίες στις λαϊκές αγορές κι «έτσι έχουμε μια εικόνα από τις τιμές».

Τιμοληψίες θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«O έλεγχος της αγοράς είναι βασικός  άξονας των παρεμβάσεων και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει σειρά δράσεων για να ελεγχθεί αν λειτουργεί ο ανταγωνισμός», είπε, ενώ αναφερόμενος στον πληθωρισμό υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη και είναι σταθερά στα 5 κράτη μέλη με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία για τις μειώσεις τιμών και τις ανατιμήσεις, ανέφερε πως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν τις ανατιμήσεις, ώστε να ελέγχει κατευθείαν η ΔΙΜΕΑ τις ανατιμήσεις των παραγωγών. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Γιώργο Ιωακειμίδη στη Βουλή

Κώστας Τασούλας: «Περίμενα εκλογή Κασσελάκη από τον πρώτο γύρο»

Ο Πολάκης απαντά στον Γεροτζιάφα για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόσεχε μην πάρεις τα βουνά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:53