search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:32
MENU CLOSE

Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η Μπαρτσελόνα ύποπτη για δωροδοκία διαιτητών

28.09.2023 13:29
barcelona_new

Η Μπαρτσελόνα θεωρείται και επισήμως ύποπτη για δωροδοκία διαιτητών στο πλαίσιο έρευνας για ενέργειες που έκανε το κλαμπ στην επιτροπή διαιτησίας της Ισπανίας, σε διάστημα δύο δεκαετιών, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε Λόπεθ δήλωσε προ ημερών ότι η Μπαρτσελόνα ενδέχεται να επωφελήθηκε από «πιθανή συστηματική διαφθορά». Σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το κλαμπ τον Φεβρουάριο, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε δωροδοκία.

Τον Μάρτιο ωστόσο, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, που αποκαλείται «Negreira Case», υπέβαλαν καταγγελία για φερόμενες πληρωμές άνω των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ, που έγιναν σε διάστημα 17 ετών –από το 2001 ως το 2018– σε εταιρίες που ανήκουν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CTA) από το 1993 ως το 2018. Το πρακτορείο Reuters διευκρινίζει ότι δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον Νεγρέιρα για να καταγράψει τη δική του θέση. Η εξέλιξη δεν έχει σχολιαστεί ούτε από την πλευρά της Μπαρτσελόνα.

Το κλαμπ στην τοποθέτησή του τον Φεβρουάριο, είχε αναφέρει ότι πλήρωσε έναν εξωτερικό σύμβουλο για την παροχή «τεχνικών εκθέσεων που σχετίζονται με την επαγγελματική διαιτησία», κάτι που –κατά την Μπαρτσελόνα- είναι συνηθισμένη πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Η υπό διερεύνηση υπόθοεση αφορά την πρώτη προεδρία του Χοάν Λαπόρτα, ο οποίος έχει κατ΄ επανάληψη υποστηρίξει ότι οι πληρωμές έγιναν στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών συμβούλων.

Σύμφωνα με τον δικαστή Αγκίρε, ο Νεγρέιρα ήταν υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις των διαιτητών στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Αγκίρε είχε διευκρινίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι ο Νεγρέιρα πλήρωσε διαιτητές για να επηρεάσει αποτελέσματα αγώνων.

Ωστόσο το Forbes γράφει ότι οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό της Μπάρτσα από το Champions League.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» στο NBA: Συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς ο Λίλαρντ!

Νίκος Γκάλης: Έβγαλε σε δημοπρασία φανέλα του για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας (Photo)

Κώστας Σλούκας: «Ανυπομονώ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:31