search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:48
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία» – Τι απαντά ο Μαρινάκης

29.09.2023 17:23
kasselakis-new

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συννενόηση».

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί “να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα”, καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, αλλά και βίντεο που ανέβασε στα social media από το γραφείο του στη Βουλή.

Ειδικά για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά το briefing από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε δηκτικός λέγοντας ότι «η εικόνα μιλάει από μόνη της» και προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, κάτι άλλο είδαμε», καλώντας, μάλιστα τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Όσον αφορά, δε, στο βίντεο από τη Βουλή, ο Π. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην αποστροφή του λόγου του Σ. Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «χειροκροτητές» τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια και είπε «να βάλουμε φωτιά», σχολίασε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο, λέγοντας ότι «για αρχή, επειδή επισκέπτεται το Κοινοβούλιο αν και εξωκοινοβουλευτικός, να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο, αλλά να μάθει βασικές αρχές τις κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάτι απαραίτητο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση τις αρχές της πλειοψηφίας, που είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας, από τους βουλευτές που τους λέει απαξιωτικά χειροκροτητές και που εκλέγονται στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Κάτι, το οποίο δεν συνέβη με τον ίδιο γιατί δεν είναι στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το οποίο μιλά απαξιωτικά», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένα νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία και από το κόμμα «στο οποίο είναι σήμερα πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης».

Διαβάστε επίσης:

Μέλη της ΠΓ ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου – «Μετά την Κύπρο» απαντά η ηγεσία

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Ζητήματα κυριαρχίας δεν θα τεθούν ποτέ στο τραπέζι 

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές – Πότε θα ισχύσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:48