search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:45
MENU CLOSE

Λασκαράκη: Έξαλλη μετά από μήνυμα για την κριτική της στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα – «Μαζευτείτε λίγο»

29.09.2023 20:38
laskarake_basw
NDP

Πριν από λίγες ημέρες η Βάσω Λασκαράκη είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο λογαριασμό, στο Tik Tok, με το οποίο καταδίκασε με το δικό της τρόπο την επιτροπή, που συγγράφει τα σχολικά βιβλία.

Η έναρξη της νέας σχολική χρονιάς στάθηκε αφορμή για να έρθει η ηθοποιός σε επαφή με τα βιβλία της κόρης της που πηγαίνει στην πέμπτη δημοτικού σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Οι απαντήσεις και τα σχόλια, που έλαβε η Βάσω Λασκαράκη ήταν πολλά και μάλιστα ένα από αυτά που την εξόργισε τόσο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει την Παρασκευή (29/9) από το instagram αυτή τη φορά.

Το οργισμένο βίντεο της Βάσως Λασκαράκη στο instagram

«Από όπου γουστάρω θα κάνω κριτική. Συνήθως δε μιλάω, αλλά είμαι ως εδώ…άντε μαζευτείτε λίγο. Που επηρέασα τον κόσμο αρνητικά δε κατάλαβα; Τι είπα να πάτε να πάρετε ναρκωτικά; Αλήθεια, ό,τι μπούρδα του κατεβαίνει του καθενός στο κεφάλι τη στέλνει. Και δε μιλάω, τόσα χρόνια δε μιλάω, δεν απαντάω. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, είναι πολύ θυμωμένος και όλοι θέλουμε κάπου να ξεσπάσουμε, αλλά όχι παιδιά μαζευτείτε λίγο!», είπε μεταξύ άλλων η Βάσω Λασκαράκη.

Όσα είπε για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα

«Έχω κάποια πάρα πολλά νεύρα! Θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Εσείς που δημιουργείτε τα σχολικά βιβλία, για ποιον λόγο δεν συνυπολογίζετε τις ηλικίες για τις οποίες φτιάχνονται αυτά τα βιβλία; Αυτά τα κείμενα που γράφονται μέσα για να μάθουν τα παιδιά ιστορία, φυσική, γεωγραφία… της Παναγιάς τα μάτια έχουν να μάθουν. Γιατί δεν σκέφτεστε ότι τα παιδιά στην πέμπτη δημοτικού όπως είμαστε εμείς είναι δυσνόητα ακόμη και σε εμάς του μεγάλους με 200.000 άγνωστες λέξεις για τα παιδιά κάθε ηλικιών;»

«Είναι και κακοσυνταγμένα είναι ακατανόητα. Δεν βγάζεις νόημα. Πως θα τα μάθουν τα παιδιά απέξω; Πως σε μια ημέρα; Φτιάξε τα βιβλία καλύτερα. Έλεος, από τότε που πηγαίναμε εμείς σχολείο, δεν έχει διορθωθεί κάτι, συνεχίζουν τα είναι ακατανόητα. Έλεος.

Βασικά, μπορείτε να φτιάξετε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Πολλά προβλήματα έχουμε σε αυτή τη χώρα προφανώς, αλλά δεν νομίζετε ότι ξεκινάμε από τη Παιδεία; Είναι πολύ βασικό αυτό. Δεν γίνονται τα παιδιά να βασανίζονται έτσι. Καιρός δεν είναι να κάνουμε κάτι επιτέλους;».

«Έχω δεχτεί πολλά μηνύματα από γονείς. Λένε ότι τα βιβλία είναι απαράδεκτα, κακογραμμένα και παρωχημένα (…). Επίσης, έχω μηνύματα από γονείς των οποίων τα παιδιά δίνουν πανελλαδικές και έχουν χαρτί από γιατρό και πρέπει να δώσουν προφορικά. Οι εξεταστές ζητούσαν να τα πούνε αυτολεξεί, όπως τα λέμε μέσα στο βιβλίο. Δηλαδή, παπαγαλία. Πάμε καλά; Δεν πάμε καλά νομίζω. Ένας εκπαιδευτικός – εξεταστής δεν ξέρει αν το παιδί έχει διαβάσει ή όχι; Δεν μπορεί να καταλάβει αν η απάντηση που θα λάβει είναι σωστή αν δεν είναι παπαγαλία; Άρα, τι μας λέει αυτό… Ούτε αυτός ξέρει καλά; Δεν έχει κριτική σκέψη για να διακρίνει αν το παιδί έχει διαβάσει ή όχι και πρέπει να τα πει παπαγαλία ένα παιδί με δυσλεξία; Άρα είμαστε για τα πανηγύρια».

«Ειλικρινά θέλω να απαντήσω στους δασκάλους που μου στέλνετε και μου λύνετε την απορία, λέγοντας πως αυτοί που γράφουν τα βιβλία είναι μια επιτροπή θεωρητικών που δεν έχουν μπει στα σχολεία να δουν τα παιδιά», είπε μεταξύ άλλων στο τέλος.

@vasolaskarakiofficial1

Σχολικά βιβλία και εκπαιδευτικό σύστημα 🤬🤬🤬🤬 Όλα λάθος 🥴🥴🥴

♬ πρωτότυπος ήχος – Vaso Laskaraki Official

Διαβάστε επίσης:

Τούπακ Σακούρ: Συνελήφθη άνδρας για τη δολοφονία του ράπερ το 1996

Παντρεύτηκε η Κόρα Καρβούνη με τον επί χρόνια σύντροφό της Παναγιώτη Γαλανό

Argylle: O Χένρι Καβίλ, ο Τζον Σίνα και η Ντούα Λίπα γίνονται διεθνείς κατάσκοποι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:43