search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:31
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ: «Νόμιμοι στόχοι» οι Βρετανοί που θα εκπαιδεύουν Ουκρανούς, και τα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής πυραύλων 

01.10.2023 11:55
medvedef

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επιτέθηκε αρχικά εναντίον του νέου υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Λονδίνο θέλει να αναπτύξει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Ήδη το Λονδίνο εκπαιδεύει μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία και σε άλλες δυτικές χώρες.

«Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας. «Ας καταλάβουν καλά ότι θα καταστραφούν χωρίς έλεος. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί στο ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια, ο Μεντβέντεφ καταφέρθηκε και εναντίον της Γερμανίας, επικρίνοντάς τη για το γεγονός ότι θέλει να προσφέρει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ Taurus που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.

«Λένε ότι αυτό γίνεται με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, τα πλήγματα εναντίον των γερμανικών εργοστασίων όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι επίσης θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», εκτίμησε.

«Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

«Οι ΗΠΑ διασπείρουν το “ψεύδος του αιώνα”» – Οργή στο Πεκίνο από έκθεση που την κατηγορεί για παραπληροφόρηση

Tουρκία: Βομβιστική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα – Νεκροί και τραυματίες (Video)

Εκλογές στη Σλοβακία: Πήρε τη νίκη ο «δεύτερος Όρμπαν» – Καταψηφίστηκε η στήριξη στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:28