search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:30
MENU CLOSE

ΟΑΚΑ: Σε δεύτερη μελέτη προχωρά το Tεχνικό Eπιμελητήριο

01.10.2023 19:05
OAKA

Σε δεύτερη μελέτη προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφορικά με το πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

Η πρώτη τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων του σταδίου διαβιβάστηκε ήδη στο ΤΕΕ, το οποίο θα προχωρήσει τάχιστα σε δεύτερη μελέτη – επαναξιολόγηση, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος πενταετίας για τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν
  • αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
  • γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ που αποκάλυψε μεγάλο πρόβλημα στατικότητας των δύο στεγάστρων «Καλατράβα», αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

«Είχε αφεθεί στην τύχη του για δύο δεκαετίες και αυτό ακριβώς αλλάζουμε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του επί σειρά ετών προέδρου του ΟΑΚΑ, Πέτρου Γαλακτόπουλου, πως «από τύχη δεν έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί ή και κάτι χειρότερο τα τελευταία χρόνια».

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν. Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδεςΜε τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες “έκοβαν“. Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!… Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο

Καρύδης για ΟΑΚΑ: «Τουλάχιστον έναν χρόνο κλειστό»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Τα ρήγματα που απειλούν την Αττική με σεισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:30