search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:29
MENU CLOSE

Η… σούπερ γιαγιά από το Σικάγο: Έκανε ελεύθερη πτώση σε ηλικία 104 ετών και «βλέπει» τα ρεκόρ Γκίνες (videos)

03.10.2023 11:50
skydive_0310_1920-1080_2_new
credit: pixabay

Η Ντόροθι Χόφνερ άφησε τον μηχανισμό υποβοήθησης βαδίσματος στην άκρη και έκανε ένα παράτολμο άλμα στο κενό από ύψος 13.500 ποδών, στο βόρειο Ιλινόις. Το άλμα αυτό μπορεί να την βάλει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι ήδη 104 ετών και πιθανότατα πρόκειται για την γηραιότερη skydiver!

«Είναι θαυμάσια εκεί πάνω», είπε η Ντόροθι όταν επέστρεψε με το αλεξίπτωτο στη γη.

Η τολμηρή γιαγιά έκανε πρώτη φορά skydiving όταν πάτησε τα 100 και επανέλαβε το άλμα στο κενό με αλεξίπτωτο, δηλώνοντας ότι «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός».

Όταν προσγειώθηκε, την περίμεναν δεκάδες άνθρωποι για να την χειροκροτήσουν.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχει καταγράψει ως γηραιότερη skydiver τη Λινέα Ίνγκεγκαρντ Λάρσον, από την Σουηδία, που έκανε το άλμα τον Μάιο του 2022. Τώρα αναμένεται ότι το ρεκόρ θα περάσει στη Ντόροθι Χόφνερ, σύμφωνα με το κανάλι WLS-TV.

Η Ντόροθι Χόφνερ έκανε το άλμα της την Κυριακή, όταν ανέβηκε με βοήθεια εκπαιδευτή στο μικρό αεροπλάνο Skyvan, με το οποίο έφτασε μέχρι τα 13.500 πόδια.

Όταν έκανε το πρώτο skydiving χρειάστηκε να τη σπρώξει ο εκπαιδευτής από το αεροπλάνο. Αλλά αυτή τη φορά έκανε μόνη της το βήμα στο κενό, από τα 4.100 μέτρα, έχοντας μαζί της τον εκπαιδευτή.

Ήταν ήρεμη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από ένα χωράφι με καλαμποκιές, έφτασε μέχρι την άκρη της πόρτας και έκανε το άλμα. Έκανε το τέλειο άλμα, με μια περιστροφή στον αέρα πριν βρει την ισορροπία της κατά την πτώση με το στήθος προς το έδαφος. Στη συνέχεια άνοιξε το αλεξίπτωτο και έγινε η ομαλή επιστροφή στη γη.

Το skydiving διήρκεσε συνολικά επτά λεπτά. Οι φίλοι της την περίμεναν για να την συγχαρούν και κάποιος φρόντισε να την πλησιάσει και να της δώσει την περπατούρα στην οποία στηρίζεται για να βαδίζει με ασφάλεια.

Σηκώθηκε με άνεση και όταν την ρώτησαν πώς ένιωσε, απάντησε «θαυμάσια»

«Ήταν θαυμάσια εκεί πάνω. Όλα ήταν καταπληκτικά, θαυμάσια, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο», είπε η Ντόροθι.

Η σούπερ γιαγιά από το Σικάγο, πριν χαρεί το κατόρθωμά της άρχισε να μιλάει για τα σχέδιά της από δω και πέρα και αποκάλυψε πως θα ήθελε να κάνει μια πτήση με αερόστατο. «Δεν έχω ανέβει ποτέ σε αερόστατο», εξήγησε.

Η Ντόροθι Χόφνερ θα γίνει 105 ετών τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Σοφία: Ανησυχία για την στατικότητα του μνημείου – «Θα καταρρεύσει», προειδοποιεί Τούρκος ιστορικός (video)

ΗΠΑ: Ντελιβεράς πυροβόλησε 21χρονο YouTuber που του έκανε φάρσα – Σκληρό βίντεο

Πούτιν… για πάντα; Φήμες ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:29