search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:41
MENU CLOSE

Φρεγάτες Belharra: «”Κλείνουν” Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Δεν περνάει τίποτα», είπε ο αντιναύαρχος Εγκολφόπουλος (video)

05.10.2023 15:39
fregata_0510_1460-820_new

Με αφορμή την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία, ο αντιναύαρχος ε.α Γιάννης Εγκολφόπουλος μίλησε για τις τρεις ελληνικές φρεγάτες Belharra.

«“Κλείνει” όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και η Ανατολική Μεσόγειος, μπορούν να μετακινηθούν, δεν είναι στατικά. Μέσα από την Τουρκία δεν περνάει τίποτα. Οτιδήποτε περνάει μέσα από τον πράσινο κύκλο καταρρίπτεται, όχι μόνο από τις φρεγάτες, και από τα Rafale», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο αντιναύαρχος, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη.

«Έχουν δε, δυνατότητα anti-hacking, δεν προσβάλλονται από ηλεκτρονικές παρεμβολές, και είναι σχεδόν αόρατες. Οτιδήποτε μπει στα νησιά μας, βάλλεται από παντού», τόνισε παράλληλα.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η τεχνολογία των Belharra είναι η καλύτερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή, υπέρτερη και της τεχνολογίας των καλύτερων αμερικανικών πλοίων. «Όλη η φρεγάτα είναι ψηφιακή, κάνει τα πάντα».

Όπως εξήγησε ο κ. Εγκολφόπουλος, «στους πράσινους κύκλους είναι περίπου ο μέσος όρος εντοπισμού ενός αεροσκάφους. Ξεπερνάμε τα 300 χιλιόμετρα. Οι τρεις φρεγάτες “κλείνουν” όλο το Αιγαίο. Κάθε μια φρεγάτα παρακολουθεί 800 στόχους ταυτόχρονα, και οι τρεις 2.400 στόχους. Η Τουρκία με τίποτα δεν μπορεί να μας απειλήσει με 2.400 στόχους. Επιπλέον υπάρχουν τα Rafale, συνεργαζόμενα όλα μαζί, το ένα δίνει την εικόνα στο άλλο, με αποτέλεσμα η φρεγάτα να αποφασίζει ποιος στόχος είναι πιο απειλητικός για να χτυπηθεί πρώτος».

«Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ακόμα και στους υπερηχητικούς πυραύλους. Οι Τούρκοι έχουν μόνο υποηχητικούς πυραύλους», επισήμανε.

«Οι κόκκινοι κύκλοι είναι η μέση απόσταση των βλημάτων Aster 30 που έχει, των αντιαεροπορικών, έχει και επιφάνειας κάτω από την επιφάνεια του νερού και της ίδιας βαθμίδας αποτελεσματικότητας», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Λούτσα: «Όταν είναι έτοιμα τα παιδιά ειδοποίησέ με» – Τα μηνύματα που έστελνε ο 32χρονος στην Τουρκία

Πλημμύρες: Συναγερμός για επικίνδυνα χημικά στα μολυσμένα νερά των πληγεισών περιοχών (Video)

Χανιά: Αεροδιακομιδή 30χρονου πολυτραυματία από το φαράγγι της Σαμαριάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:41