search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:23
MENU CLOSE

Γκίγκας Μαγιορκίνης: «Σε έξαρση ο κορωνοϊός – Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο»

05.10.2023 10:10
GIGAS NEW

Όσο και εαν θέλουμε να το ξεχάσουμε ο κορωνοϊός είναι εδώ.

Είναι σε έξαρση είναι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, μια άλλη έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως.

«Οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος είπε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στα νοσοκομεία με covid, ενώ οι ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες.

«Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας, αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», σημείωσε ο καθηγητής.

Θεώρησε εξαιρετικά απίθανο να υπάρξουν κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει «να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα», τόνισε.

Αναφορικά δε με τον εμβολιασμό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι  σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι ανθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας, μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο, να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» Κηφισός και κέντρο – Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό (live χάρτης)

Πεταλίδι: Ανατίναξαν το ΑΤΜ και πήραν 243.000 ευρώ

Προαστιακός: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06