search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:50
MENU CLOSE

Περιφέρεια Αττικής: Ψηφίζουμε ανατρεπτικά, με τον ρεαλισμό των αναγκών μας!

05.10.2023 10:25
kostas_toulgaridis_new

Αν και οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να κυλήσουν οι εκλογές στα «βουβά», αν και κάνουν τα πάντα για να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης σε αυτές τις εκλογές κρίνεται:

– Αν θα επιβεβαιωθεί η κυριαρχία των γαλάζιων και των γαλαζο-πρασινο-ροζ δημάρχων και περιφερειαρχών που εφαρμόζουν την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος θυσιάζοντας  ανθρώπους και περιβάλλον.

– Αν θα συνεχίσουμε με μια περιφέρεια που χρηματοδοτεί αδρά από τα χρήματα των πολιτών έργα εξυπηρέτησης της Cosco, του Νιάρχου, των ΠΑΕ, των κατασκευαστικών εταιρειών, της εκκλησίας, που σπαταλάει χρήμα στις επικοινωνιακές φανφάρες και τις ρεμούλες αλλά δε χρηματοδοτεί δημόσιες δομές παιδείας,  υγείας προστασίας της κατοικίας και προγράμματα αντιμετώπισης των φτωχών, των αστέγων, των κακοποιημένων γυναικών, των προσφύγων, των ΑΜΕΑ και των ανήμπορων.  

ή

Αν θα ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν  για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και της ζωής στην Αττική, ενάντια στις κυβερνήσεις, τα συμφέροντα, την κυριαρχία του κέρδους. Γιατί σε κάθε τι που δίνει το στίγμα στην Αττική, από την διατήρηση της χωματερής στην Φυλή και τα σχέδια για εργοστάσια καύσης και νέες επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις LNG στα Δυτικά, την άκρατη τουριστικοποίηση/εξευγενισμό και το διώξιμο των κατοίκων του κέντρου, την δημιουργία της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας στα Νότια που θα πνίξει ολόκληρες περιοχές στο τσιμέντο μέχρι την παράδοση του Πειραιά στην Cosco, βρίσκονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που καταλαμβάνουν κάθε σπιθαμή του χώρου και της πόλης, με όχημα τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ και στήριξη από τις κυβερνήσεις.

Θα κριθεί αν θα δοθεί πράσινο φως στην κυβέρνηση της ΝΔ, που με την συναίνεση της αντιπολίτευσης  θέλει να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών για να πει «δήμοι και περιφέρειες βάφτηκαν μπλε» και να προχωρήσει σε ένα ανελέητο γύρο κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων -όπως πολύ χαρακτηριστικά έκανε με τον άθλιο νόμο Γεωργιάδη-βάρβαρης λιτότητας και «δημοσιονομικής πειθαρχίας», ματωμένων πλεονασμάτων, αυταρχισμού και καταστολής

ή

Θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που βάζουν στον στόχαστρο τον αντίπαλο. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που κυριολεκτικά θησαυρίζουν την περίοδο αυτή στέλνοντας στον ουρανό την ακρίβεια και την φτώχια, την ΕΕ που οδηγεί σε νέους γύρους μνημονίων και «προγραμμάτων προσαρμογής» από το 2024, που επιβάλλει να κοπούν ακόμα και αυτές οι ισχνές επιδοτήσεις.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ανήκει σε ένα πλατύ αγωνιστικό, μαχητικό και ενωτικό ρεύμα ριζοσπαστικών, αντικαπιταλιστικών κινήσεων που παρεμβαίνουν  σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες και σε δεκάδες πόλεις.

Η ενίσχυσή της είναι η καλύτερη απάντηση στον μιντιακό και επιχειρηματικό εκφυλισμό κομμάτων που κάποτε μιλούσαν στο όνομα της αριστεράς.

Είναι ενίσχυση εκείνης της λογικής που βλέπει ότι οι κολοσσιαίες αντιθέσεις του σημερινού «καπιταλισμού της καταστροφής», της φτώχειας, της κλιματικής κρίσης, οι πολιτικές της λιτότητας, της κατάρρευσης των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στα φετινά κυβερνητικά-κρατικά εγκλήματα, δεν λύνονται  αν δεν αμφισβητήσεις την ίδια την λογική του κέρδους, αντί να περιορίζεται σε δήθεν «ρεαλιστικές» λύσεις μέσα στα όριά του συστήματος, αν δεν παλέψουμε εδώ και τώρα για ριζικές αλλαγές, αντί να τις περιμένουμε για «όταν ωριμάσουν οι συνθήκες».

Επιμένουμε μαχητικά, αισιόδοξα, αντικαπιταλιστικά, ενωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποίηση στην Άγκυρα από τα ελληνικά «δώρα»

«Όλα από το μηδέν στο Μαρούσι την επόμενη πενταετία»

Να υπερασπιστούμε την πολιτική ως εγγύηση των ανθρώπινων αναγκών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:50