search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:37
MENU CLOSE

«Όλα από το μηδέν στο Μαρούσι την επόμενη πενταετία»

05.10.2023 06:12
tasos_giannakopoulos

Έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, για πολλούς λόγους. Στην πόλη διατυπώνω τις θέσεις μου δημόσια από το 2000 διαρκώς, μέσα και από τις στήλες του τοπικού και όχι μόνο τύπου. Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση και στην πρόοδο της πόλης.

Υπηρέτησα το Δήμο Αμαρουσίου κατά το έτος 2007 ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών με μοναδική υπογραφή. Είναι γνωστό σε όλους τους δημότες, ότι αντιμετώπισα το έλλειμα ρευστότητας με επιτυχία και πληρωμών στο δήμο. Παράλληλα, ρύθμισα το θέμα των εργαζομένων με τροπολογία της Βουλής των Ελλήνων.

Ζητήματα πλειστηριασμών, με χαρακτηριστική περίπτωση το εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης, αντιμετωπίστηκαν με την ίδια επιτυχία στην έναρξη της θητείας μου και μόλις παρέλαβα. Ολοκλήρωσα ένα σημαντικό έργο στη διευθέτηση των οικονομικών και αποχώρησα οικειοθελώς και με τη λήξη της θητείας μου το 2007 όπως είχα υποσχεθεί αντίστοιχα.

Επανέρχομαι σε μια εξίσου δύσκολη στιγμή για το δήμο Αμαρουσίου σήμερα, από το 2022 έχει διαταγή πληρωμής 34 εκ € (κόκκινο δάνειο), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ακίνητη περιουσία του Δήμου.
Η σημερινή διοίκηση απέτυχε πλήρως. Είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα που έρχεται στα οικονομικά και όχι μόνο; Η επιστροφή μου υπακούει σε ανάλογη ανάγκη να είμαι εκ νέου χρήσιμος στην πόλη που ζω σε μια δύσκολη στιγμή. Το έργο είναι ανύπαρκτο, η πόλη είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη για χρόνια, το διαπιστώνουν όλοι. Η κατακραυγή στην σημερινή διοίκηση είναι γενικευμένη. Τον Δήμο τον «δείχνουν με το δάχτυλο» όλοι και αυτό με προσβάλλει ως δημότη όπως φαντάζομαι συμβαίνει με όλους τους συμπολίτες μου.

Ο συνδυασμός μας έχει δύο κρίσιμες λέξεις: Επανεκκίνηση και Ανανέωση.

«Επανεκκίνηση» διότι πιστεύω στις κρυμμένες δυνατότητες του Δήμου και «ανανέωση» διότι όλα τα πρόσωπα που με πλαισιώνουν είναι μακριά από δημοτικές συναλλαγές, είναι νέοι και άφθαρτοι, αξιόλογοι επιστήμονες και επαγγελματίες, με αγάπη στα κοινά και πρόθεση να αλλάξουν σελίδα στο δήμο με την παρουσία τους. Η έννοια της προσφοράς είναι αυτή που μας συνδέει όλους.

Το ψηφοδέλτιό μας καταρτίστηκε με κριτήρια εμπειριοκρατίας στη ζωή (κρατούσα εμπειρία όλων μας) και γνωσιολογίας (γνώση δια του λόγου), τις σπουδές τους και την πληρότητα του χαρακτήρα τους καθώς και τη διάθεση για κοινωνική προσφορά. Ο συνδυασμός μας διαθέτει προσωπικότητες που όλοι πιστεύουν στον ίδιο στόχο, στην προσφορά συνολικά. Αγαπάμε τη γειτονιά μας, θέλουμε ποιότητα ζωής στην πόλη.

Οι άμεσες προτεραιότητές μας για τον Δήμο εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν είναι:

· Μείωση δημοτικών τελών από την πρώτη μέρα.
· Η πρώτη απόφαση θα είναι η αναδιάρθρωση των δανείων άμεσα, με διεθνή διαγωνισμό για μείωση επιτοκίων για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων που επιβαρύνουν δραματικά τα δημοτικά τέλη σήμερα στην πόλη.
· Θα δώσουμε έμφαση στη δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (SPV) για τα κόκκινα δάνεια των πολιτών αλλά και του δήμου κατά τα πρότυπα των Ιταλών. Επαναγορά των δανείων από τους δανειολήπτες στο 20% της ονομαστικής αξίας των δανείων ανεξάρτητα με τις εγγυήσεις τους.
· Θα οργανώσουμε ισχυρό τμήμα με εξειδικευμένους ανθρώπους δικηγόρους και οικονομολόγους για συμβουλευτικές, εξειδικευμένες υπηρεσίες στους δανειολήπτες έναντι των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, Intrum, Do Value, Qquant κ.λπ.
· Στις πρώτες 100 ημέρες η πόλη θα λάμπει από καθαριότητα και θα δοθεί προτεραιότητα στην ψηφιακή εποχή, στη ζωντάνια του κέντρου της πόλης και στον πολεοδομικό σχεδιασμό της.
· Επαναλαμβάνω ιδιαίτερη έμφαση και στόχευση θα δώσουμε από την πρώτη μέρα στον πολεοδομικό σχεδιασμό (άρτιες υποδομές) και στην ολοκλήρωση του σχεδίου σε κάθε περιοχή, μα σε κάθε περιοχή…

*Ο Τάσος Γιαννακόπουλος είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Διαβάστε επίσης:

Να υπερασπιστούμε την πολιτική ως εγγύηση των ανθρώπινων αναγκών

Η παιδική και νεανική βία ως κόμικς…

Δήμαρχοι ή «Γκρούεζες»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:36