search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιες πολιτικές εξελίξεις μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα

06.10.2023 08:30
mitsotakis ypourgiko

Πολλά στελέχη της ΝΔ αναρωτιούνται αν μπορούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών να φέρουν εξελίξεις στην κυβέρνηση μέσα από έναν ανασχηματισμό. Για αυτό παρακολουθούν με ενδιαφέρον την προσπάθεια που καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου να ενισχύσει τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα.

Το ερώτημα αυτό έχει προκύψει καθώς καταγράφονται μία σειρά από κυβερνητικές αρρυθμίες, οι οποίες σωρευτικά δημιουργούν μία πολύ κακή εικόνα για την κυβέρνηση. Αν μάλιστα μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση τότε το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αντιμετωπίσει με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο την κατάσταση.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός είναι πολύ πιθανό σενάριο. Όπως λένε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε «πάγο» στα σενάρια αυτά πριν την ΔΕΘ, το έκανε για να μην επιβαρύνει το κακό κλίμα που υπήρχε στην κοινωνία εξαιτίας της διαχείρισης που αφορούσε τα ακραία γεγονότα.

«Τότε – επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι- ο πρωθυπουργός λειτούργησε με το βλέμμα στραμμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Τώρα έχει κάθε λόγο να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις από την στιγμή που βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως πρέπει».

Όλοι παραδέχονται μάλιστα ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει – να κερδίσει δηλαδή και τις 13 περιφέρειες και όλους του μεγάλους δήμους της χώρας – τότε τα πράγματα θα είναι περίεργα από την στιγμή που έχει δώσει ο ίδιος μία πολιτική χροιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα τη διάθεσή μας να δώσουμε μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψη μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές», είπε πρόσφατα έχοντας δίπλα του τον Νίκο Χαρδαλιά.

Εάν λοιπόν εάν τα πράγματα δεν πάνε έτσι ακριβώς όπως τα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός τότε είναι βέβαιο ότι λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων – ίσως και νωρίτερα– ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε πολλά από στελέχη της ΚΟ της ΝΔ της παλαιότερης γενιάς δεν κρύβουν τα παράπονα τους για την μη αξιοποίηση τους στο κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας στην Καισαριανή: «Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο»

«Μας τίμησες πρόεδρε»: Η αντίδραση Πολάκη στην ανάθεση του ρόλου του Συντονιστή Τομεαρχών

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ανοιχτής Πόλης, Κασσελάκης, Τάιλερ και Κ.Ο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:18