search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Κουτσούμπας στην Καισαριανή: «Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο»

05.10.2023 20:47
koutsoympas kaisariani99- new
Photo: 902.gr

Κάλεσμα στους πολίτες της Καισαριανής να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από την Καισαριανή των αγώνων και της ιστορικής μνήμης, από την κόκκινη Καισαριανή, απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Είναι η ώρα η “Λαϊκή Συσπείρωση”, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, να αποτελέσει την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αττική.

Είναι το επόμενο βήμα μετά την ανάδειξη του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και μάλιστα σε πολλούς δήμους με διψήφια ποσοστά, όπως εδώ στην Καισαριανή.

Και είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, που για να τη στερηθεί στις προηγούμενες εκλογές, έκαναν ό,τι μπορούσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την άθλια συμμαχία τους” τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καισαριανή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ότι τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια που θα αναδειχθούν αυτή και την επόμενη Κυριακή, πρέπει να συμμερίζονται τις δικές της προτεραιότητες και στοχεύσεις.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι υποψήφιοί της, όπως κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γυρνάνε στις γειτονιές και παριστάνουν τους δήθεν «αυτοδιοικητικούς» και τους δήθεν «ακομμάτιστους». Το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές στο παρελθόν αυτό το «κακό θέατρο». Ξέρουμε, φυσικά, ότι αν εκλεγούν αυτοί οι δήθεν, ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή θα βάψει τον χάρτη μπλε και θα πανηγυρίζει ότι η πολιτική του πήρε μια ακόμα έγκριση» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Αυτό που πρέπει να γίνει, λοιπόν, στις εκλογές τις Κυριακής είναι ακριβώς το αντίθετο: Να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο της μεγάλο στραπάτσο. Να λάβει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι σε αυτά που ετοιμάζει και που έχει ήδη αρχίσει να νομοθετεί, θα τα βρει σκούρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευκή επιταγή. Ότι οι εργαζόμενοι δε δέχονται να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα σε δυο δουλειές, επειδή ο ένας μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα. Ότι δε θα δεχτούν να πληρώσουν την επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, την ώρα που ακόμα πληρώνουν τις συνέπειες της προηγούμενης πολιτικής των τεράστιων πακέτων και των φθηνών δανείων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έφερε τον πληθωρισμό. Ότι μπροστά στις επόμενες καταστροφές στις οποίες έχουν αφήσει τον λαό μας εκτεθειμένο, μπροστά στις όποιες επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μαζί με τα παζάρια στα ελληνοτουρκικά ακόμα και για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο λαός μας πρέπει και μπορεί να έχει στο πλάι του περισσότερα στηρίγματα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Και τέτοια, αποτελούν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που μπορούν, αυτή τη φορά, να είναι πολύ περισσότεροι».

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «πρέπει να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε δήμους και περιφέρειες», σημείωσε πως «συμφωνούμε απόλυτα. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα: στις περιφέρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυτόχρονα έχουν τον ίδιο εκλεκτό με τον Μητσοτάκη -και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις- σε τι ακριβώς καλούν; Σε καταψήφιση των υποψηφίων τους; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της».

Απευθυνόμενος σε όσους στις βουλευτικές εκλογές έδωσαν μια «τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ότι η ευκαιρία αξιοποιήθηκε «για να ολοκληρώσει την μετεξέλιξή του σε ένα καθαρόαιμο αστικό -και γι’ αυτό αρχηγικό- πολιτικά εκφυλισμένο, κόμμα» και πρόσθεσε:

«Σήμερα όποιος νιώθει προοδευτικός, αριστερός και εδώ στην Καισαριανή, σίγουρα ξέρει, πως «αριστερά», σημαίνει οργάνωση και πραγματική συμμετοχή, συλλογική διεκδίκηση. Σημαίνει εναντίωση σε κάθε αδικία, πάλη ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σημαίνει πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από επεμβάσεις και πολέμους. Σημαίνει ιστορική μνήμη, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη. Σε τελική ανάλυση, σημαίνει αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

Όταν ακούει “αριστερά”, σκέφτεται τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη να αρνείται να πάρει άλλος σύντροφος τη θέση του, όπως του προτάθηκε από τους ναζί Γερμανούς δημίους του, και να στέκεται μαζί με τους υπόλοιπους στον τοίχο του Σκοπευτηρίου.

Όταν ακούει αριστερά, πρόοδο, δεν σκέφτεται τον μεσσιανισμό, την αυταρέσκεια, το ναρκισσισμό, το να βλέπεις τα πάντα, μέχρι και τον ιερό τόπο της Μακρονήσου, σαν ντεκόρ για την αυτοπροβολή σου γυρίζοντας κακέκτυπο, φθηνό, χολυγουντιανό διαφημιστικό».

«Ξέρουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας «ότι πάρα πολλοί τα βλέπετε όλα αυτά και σας σηκώνεται η τρίχα! Πάρτε λοιπόν την απόφαση. Κόψτε πλέον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολιτικά εκφυλισμένο χώρο και την όποια παραφυάδα του προκύψει στο μέλλον.

Ελάτε με το ΚΚΕ που σας απλώνει το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Ελάτε να γίνει και η Καισαριανή με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου, ξανά σημείο αναφοράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη».

Είπε ότι «μέχρι να κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να μην χαθεί καμία ψήφος για τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Γιατί αυτές οι ψήφοι γυρίζουν στο πλευρό του λαού από την επόμενη μέρα. Για να χάσουν ακόμα περισσότερη δύναμη τα κόμματα του συστήματος και οι υποψήφιοί τους. Για να έχουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, περισσότερους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο στις 15 Οκτώβρη».

«Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Καισαριανή με την εκλογή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου. Ελάτε να εκτοξεύσουμε τα ποσοστά της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και στην Περιφέρεια Αττικής με τον Γιάννη Πρωτούλη» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο CNBC: Ανησυχώ ότι η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ θα έχει επιπτώσεις στη βοήθεια στην Ουκρανία

ΝΔ: Ο «πολακισμός» με γραβάτα είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποστρατικοποιείται τίποτα – «Καρφιά» για Δένδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25