search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:06
MENU CLOSE

Αλαλούμ με τα δωρεάν διόδια για τις εκλογές – Τι ισχύει για πολίτες και δικαστικούς αντιπροσώπους, τι θα γίνει με την Αττική Οδό

06.10.2023 15:36
diodia_new

Δεν ισχύει τελικά για την Αττική Οδό η δωρεάν διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου και του επαναληπτικού γύρου σε μια εβδομάδα. Οι πολίτες δεν πληρώνουν διόδια, πουθενά, μόνο το Σαββατοκύριακο, ούτε στην Αττική Οδό.

Χθες όπως έγινε γνωστό οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είχαν δωρέαν διελεύσεις από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων όλης της χώρας, ωστόσο η Αττική Οδός ενημέρωσε σήμερα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες, σύμφωνα με την Τροχαία, η ελεύθερη διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα ισχύσει από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (07/10) έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής (08/10).

Συγκεκριμένα, στο διάστημα που ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ
Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ
Σκάρφεια – Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες – Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. διευκρινίζει ότι δεν έχει κοινοποιηθεί προς αυτήν οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με δωρεάν διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων στην Αττική Οδό, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023.

Οι διελεύσεις όλων των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, με καταβολή διοδίων», αναφέρει η ανακοίνωση της Αττικής Οδού για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, έδωσε εντολή για παύση είσπραξης διοδίων σε όλη την επικράτεια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση αφορά τις εξής περιόδους:

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
Η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Διαβάστε επίσης:

Ασκητής: Άτακτη αναδίπλωση μετά την κατακραυγή για τα ομοφοβικά σχόλια – Θα υπογράψει πρώτος, λέει, αν αναγνωριστεί η τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια (video)

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας – Πού βρίσκεται (Video/Photo)

Μαίρη Χρονοπούλου: Είχε μιλήσει για την επιθυμία της να φύγει «αθόρυβα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:06