search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:36
MENU CLOSE

«Πυρά» Πλεύρη σε Κασσελάκη για το «θέλουμε ν’ αποκτήσουμε δύο αγόρια» – Αντίδραση και από την Ακρίτα

06.10.2023 17:20
pleuris-new

«Πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μετά την δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να αποκτήσει «δύο αγόρια» με τον Τάιλερ και να επεκτείνουν την οικογένειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» την πρόθεσή του να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του, τον Τάιλερ, μέσω παρένθετης μητέρας, λέγοντας ότι θέλει δύο αγόρια, προκαλώντας την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη.

«Εγώ και ο Τάιλερ, ο Τάιλερ και εγώ, θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία, μέσω παρένθετης μητέρας. Θα θέλαμε η προσωπικότητά μας να μεταφερθεί στα παιδιά έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «πλήρη άγνοια των ηθικών κανόνων της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» και ότι οι «πρακτικές όπως η επιλογή φύλου και χαρακτηριστικών παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».

«Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ, καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας», έγραψε στο Χ ο Θάνος Πλεύρης.

Αντίδραση και από Ακρίτα

Την απάντηση της στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, για το γεγονός ότι θα ήθελε παιδί με τον σύντροφο του Τάιλερ, έδωσε και η Έλενα Ακρίτα μέσω ανάρτησης της στη σελίδα της στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το πιο σημαντικό θα ήταν ο αγώνας για να μπορεί κανείς να υιοθετεί πιο εύκολα παιδί και όχι κάποιος να προσπαθεί να γίνει γονιός μέσω παρένθετου γονέα, όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε. Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας – και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων – υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται. Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: 10 μηνύματα από το πρώτο κρας τεστ στην κοινοβουλευτική ομάδα – Οι πραγματικοί συσχετισμοί και τι ακολουθεί

ΣΥΡΙΖΑ για Predator Files: Διεθνής ο διασυρμός της κυβέρνησης για τις υποκλοπές – Δεν θα επιτρέψουμε συγκάλυψη των ευθυνών Μητσοτάκη

Δώρα Αυγέρη: «Ομορφιά, αρχοντιά, λάμψη – Η Μαίρη Χρονοπούλου διέθετε αυτά τα χαρίσματα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:35