search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:11
MENU CLOSE

Δολοφονία Φραγκούλη: «Ο αστυνομικός δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο δίκυκλο ανεβαίνει η… αδρεναλίνη!» λέει συνδικαλιστής (Video)

06.10.2023 12:02
fragoulis_thessaloniki

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 16χρονου ρομ Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονική, μετά την εισαγγελική πρόταση που ζητά ο δράστης αστυνομικός να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ουσιαστικά καταρρίπτει την υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον ανήλικο ευρισκόμενος σε άμυνα ενώ εκτιμά ότι επρόκειτο για παράνομο πυροβολισμό που σκοπό είχε να εξουδετερώσει και όχι να ακινητοποιήσει τον 16χρονο.

«Θα κάνουμε… τιμολόγηση»

Ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Χρήστος Συμεωνίδης δήλωσε αρχικά «όλα άλλα, περίεργα και παράξενα» σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση ενώ στη συνέχεια με ειρωνεία και κάνοντας το «άσπρο… μαύρο» επιχείρησε να αμφισβητήσει το σκεπτικό του εισαγγελέα.

Ο συνδικαλιστής εξέφρασε τον «προβληματισμό του και το σκεπτικό πίσω από την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Το γεγονός προκαλεί θυμηδία στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρξε υπηρεσιακό ενδιαφέρον όταν ένας πολίτης του οποίου του έχουν στερήσει 20 ευρώ, ανεξαρτήτου ποσού, ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας δεν συνίσταται υπηρεσιακό καθήκον, όπως το είπε ο εισαγγελέας» είπε και κάνοντας εντυπωσιακό λογικό άλμα… συμπέρανε με ειρωνεία: «άρα από εδώ και πέρα όποιος πολίτης ζητάει βοήθεια της αστυνομίας θα κάνουμε διατίμηση και τιμολόγηση της αξίας αυτού που έχει κλαπεί για να μπορέσουμε να επιληφθούμε ως αστυνομικοί» είπε ο Χρήστος Συμεωνίδης.

«Μας βάζει σε άλλο σκεπτικό σε άλλη φιλοσοφία, όλο το σκεπτικό από την αρχή, πραγματικά προκαλεί μία απορία» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης «αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει να παίρνει προϊόντα 15 – 20 ευρώ και να φεύγει χωρίς να πληρώνει».

«Μετακινήθηκε η κάννη»

Κληθείς να απαντήσει γιατί ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο και προχώρησε σε ευθεία βολή ο συνδικαλιστής αστυνομικός επιχείρησε να πείσει ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επειδή επέβαινε σε δίκυκλο, ο δρόμος ήταν… ανώμαλος και η κάννη του όπλου μετακινήθηκε!

«Ήρεμη ψυχική κατάσταση; Όταν ένας άνθρωπος πάνω σε δίκυκλο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, προβαίνει σε καταδίωξη ενός οχήματος που δεν σταματάει και αποτελεί κίνδυνο αν ο κύριος εισαγγελέας το θεωρεί ήρεμη ψυχική κατάσταση εγώ δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι μου φαίνεται πολύ παράξενο».

«Στο δίκυκλο ανεβαίνει η αδρεναλίνη… όταν αναπτύσσεις ταχύτητες. Το θέμα της βολής που τη χαρακτηρίζει ευθεία ο εισαγγελέας… […] (Πήγαινε για) τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε – μετακινήθηκε η κάννη του όπλου…  δεν χρειάζεται πολύ κύριε Χασαπόπουλε, τα ξέρετε, λίγο να μετακινηθεί η κάννη, όταν κάναμε βολή και λίγο σηκωνόταν το όπλ» είπε ο συνδικαλιστής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η δίκη θα οριστεί. Δεν γνωρίζω αν ο συνάδελφος έχει βγει σε διαθεσιμότητα ή συνεχίζει να υπηρετεί στο σώμα. Μην προδικάζουμε όμως ότι θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης πολλών ετών. Το δικαστήριο είναι πολύ διαφορετικό από τον εισαγγελέα, θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία. Είναι δύσκολη περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:

Τούμπα – «OPAP Arena»: 12 συλλήψεις οπαδών στους ευρωπαϊκούς αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι απειλούν 41χρονο για να μην λάβει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό – Του έκαψαν το φορτηγό

Τροχαίο στην Αθηνών-Σουνίου: ΙΧ «καρφώθηκε» σε τοίχο (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:11