search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:19
MENU CLOSE

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το κυνήγι από τους παπαράτσι, το φλερτ με την κατάθλιψη και η εμμονή με την καθαριότητα

07.10.2023 17:09
beckham

Η σειρά ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (με τον λιτό πλην ξεκάθαρο τίτλο «Beckham»), στην οποία ο πρώην ποδοσφαιριστής, στα 48 του χρόνια, αποφάσισε να «πει» τη δική του ιστορία είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολυσυζητημένο show του Netflix.

Στα τέσσερα επεισόδια διάρκειας λίγο πάνω από μία ώρα το καθένα, που έκαναν πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην δημοφιλή πλατφόρμα αποκαλύπτουν ένα σωρό πράγματα για τον μεγάλο σταρ που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε και μάλιστα από τα δικά του χείλη.

Ο Μπέκαμ κοιτάζει ευθέως στην κάμερα μαζί με τη σύζυγό του, Βικτόρια Μπέκαμ και μιλάει για τα πάντα: για τα παιδικά του χρόνια, για το ξεκίνημά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Βικτόρια Μπέκαμ, τα διάσημα πλέον πρωτοσέλιδα περί απιστίας…

Το φαινόμενο Μπέκαμ προσεγγίζεται μέσα από κάθε του πτυχή: ποδοσφαιριστής, fashion icon, σύζυγος, πατέρας, ακόμη και… μελισσουργός. Εκτός από τον ίδιο μιλάνε και οι δυο… οικογένειές του: η βιολογική, δηλαδή ο πατέρας και η μητέρα του, οι οποίοι βρίσκονταν πάντα δίπλα του καταγράφοντας μάλιστα τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την παιδική ηλικία, και η αθλητική, αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους παλιούς του συμπαίκτες και τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να παίρνουν τον λόγο για να περιγράψουν την ιστορία του διάσημου Μπέκαμ.

Η σειρά δεν μένει μόνο στις θετικές πτυχές της ιστορίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Εκθέτει το απίθανο κυνηγητό των παπαράτσι στον ποδοσφαιριστή (δύο από αυτούς μιλάνε στο ντοκιμαντέρ και μάλιστα πολύ), την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, την περίφημη ιστορία του Μουντιάλ 1998, εκεί όπου ο 23χρονος Μπέκαμ βρέθηκε κατηγορούμενος περίπου για εθνική προδοσία, μετά από την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Αργεντινή: το πάλαι ποτέ λαϊκό είδωλο δέχεται απειλές, καθυβρίσεις, φτυσιές, βλέπει τους οπαδούς να κρεμούν ομοιώματά του στους δρόμους και φυσικά, το φλέρτ του με την κατάθλιψη εξαιτίας όλου αυτού του μίσους.

Η σειρά κάνει ξεκάθαρο το μέγεθος του φαινόμενου Μπέκαμ και το κατά πόσο επεκτείνεται εκτός ποδοσφαίρου. Ειδικά μέσα από την σχέση του με την Βικτόρια, σχέση που άλλωστε διαπερνάει κάθε επεισόδιο του ντοκιμαντέρ, γινόμαστε μάρτυρες του άγριου μετασχηματισμού της ζωής ενός σταρ από την δεκαετία του 1990 μέχρι τη σημερινή συνθήκη, όπου κάθε πράξη αναλύεται σε πραγματικό χρόνο από στα social media.

Το ντοκιμαντέρ για τον Μπέκαμ είναι απολαυστικό για τους ποδοσφαιρόφιλους αλλά όχι μόνο για αυτούς. Άλλωστε δεν παραλείπεται να εκτεθεί και η «εμμονική» πλευρά του με ένα σωρό πράγματα. Μία από τις μεγάλες εμμονές του είναι η καθαριότητα και η τάξη, κάτι που είναι εμφανές κατά καιρούς. «Όταν όλοι είναι στο κρεβάτι,  καθαρίζω τα χρησιμοποιημένα κεριά, ανοίγω τους διακόπτες, ώστε να είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι και φροντίζω να είναι όλα τακτοποιημένα», εξηγεί.

Μια εμμονή που τον ακολουθεί μέχρι την ντουλάπα του, εκεί όπου τοποθετεί τα πουκάμισά του ανά χρώμα και διαγώνια, ώστε να τα βλέπει όλα και τον χώρο του μπάρμπεκιου του εξοχικού του, τον οποίο καθαρίζει μόνος του. Αυτή είναι η μόνη φορά που εμφανίζονται τα παιδιά του στη σειρά. 

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα της τηλεοπτικής εταιρείας παραγωγής του ίδιου του Μπέκαμ ωστόσο δεν είναι έχουμε να κάνουμε με κάποια από τις πολλές αγιογραφίες αστέρων όπως είναι συχνά τέτοια ντοκιμαντέρ. Κι αυτό είναι επίτευγμα του έμπειρου σκηνοθέτη της σειράς, βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ για το The Cove αλλά και δημιουργό του εξαιρετικού Bright Lights, Φίσερ Στίβενς, ο οποίος είναι γνωστός και ως ηθοποιός κυρίως από τον ρόλο του στο Succession.

Διαβάστε επίσης:

Μπιμπίλας για Κασσελάκη: «Μου φαίνεται περίεργο που τον αποδέχθηκαν τόσο γρήγορα με την… ιδιαιτερότητα»

Γιώργος Γεροντιδάκης: «Ο τίτλος του ζευγαριού στον “Σασμό” είναι “ενηλικίωση”»

Δημοσθένης Παπαδόπουλος: «Έλεγα τα κάλαντα στους οίκους ανοχής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:18