search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: 7 γαλάζιες περιφέρειες από τον Α’ γύρο, 2 στην κόψη του ξυραφιού, 4 προς επαναληπτική αναμέτρηση

08.10.2023 20:59
ekloges1

Με ενσωματωμένο το 35%-40%, ανάλογα με την περίπτωση, οι τάσεις που διαμορφώνονται στη μάχη των περιφερειών δείχνουν μία άκρως ενδιαφέρουσα εικόνα, επιβεβαιώνοντας τη γαλάζια κυριαρχία, έτσι ή αλλιώς.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, 7 περιφέρειες κρίνονται από τον πρώτο γύρο, ενώ εξελίσσεται μία οριακή μάχη σε άλλες 2, με τις υπόλοιπες 4 να δείχνουν ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε δεύτερη Κυριακή.

Οι 7 που κρίθηκαν απόψε:

1.    Περιφέρεια Κρήτης: Ο Σταύρος Αρναουτάκης συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 80%. Ο Σταύρος Δανέλλης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 10%.

2.    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κινείται στο 60%.

3.    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο Γιώργος Χατζημάρκος αναμένεται να επανεκλεγεί άνετα, συγκεντρώνοντας ποσοστό γύρω στο 65%.

4.    Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Αλέκος Καχριμάνης δείχνει ανθεκτικότητα με ποσοστά γύρω στο 55%.

5.    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης δείχνει να κινείται καθαρά γύρω ή και άνω του 55%.

6.    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ο Φάνης Σπανός επίσης εμφανίζεται ικανός να επανεκλεγεί από απόψε, έχοντας ποσοστά άνω  του 48%.

7.  Περιφέρεια Αττικής: Ο Νίκος Χαρδαλιάς κερδίζει τη μάχη από τον πρώτο γύρο με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, που βγαίνει δεύτερος να του τηλεφωνεί για να τον συγχαρεί.

Οριακή μάχη:

2.    Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ο Δημήτρης Πτωχός έχει το προβάδισμα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει το 43%. Κινείται προς το παρόν ελαφρά πάνω από αυτό.

3.    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Ο Χρήστος Μέτιος δύσκολα θα φτάσει στο 43%, με τον γαλάζιο αντάρτη Χριστόδουλο Τοψίδη να κινείται στο 34%.

Σίγουρα επαναληπτικός γύρος:

1.    Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καθαρά κάτω από το όριο του 43% κινείται ο Κώστας Αγοραστός. Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι γύρω στο 34%

2.    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Η Ρόδη Κράτσα και ο γαλάζιος αντάρτης Γιάννης Τρεπεκλής δίνουν μάχη με πολύ μικρή διαφορά, αλλά κινούνται και οι δύο στο 28%.

3.    Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και ο αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης κινούνται πολύ μακριά από το όριο του 43%, καθώς βρίσκονται στην περιοχή του 35%.

4.    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο γαλάζιος υποψήφιος Αλκιβιάδης Στεφανής δεν φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει στο 43%, ενώ ο Κώστας Μουτζούρης ακολουθεί με 34%.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Μεγάλη νίκη – Οι Πειραιώτες θα έχουν μια καλύτερη ζωή

Το πρώτο αποτέλεσμα στη μάχη της Θεσσαλίας- Προηγείται ο Αγοραστός

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Προς ιστορικό ρεκόρ αποχής – Kάτω από το 50% η συμμετοχή στην Αττική!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:36