search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:20
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου – Σπεύδουν στην περιοχή αμερικανικά αεροπλανοφόρα και μαχητικά

08.10.2023 21:11
irsail polemos gaza998- new

Μεγαλώνει ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτο η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στην ισραηλινή επικράτεια, μεταδίδουν σήμερα αργά το απόγευμα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σε νεότερους προσωρινούς απολογισμούς.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 2.243 άνθρωποι στο Ισραήλ τραυματίστηκαν επίσης από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε λόγο για πάνω από 600 Ισραηλινούς νεκρούς.

Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ 413 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί, ανέφερε σήμερα το βράδυ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Επίσης, σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές.

Νέα αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ,  όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε  ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.

Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης στήριξης προς το Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς,  όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Εντολή για πρόσθετη αμερικάνικη στήριξη στο Ισραήλ

Γερμανία: Νίκη CDU και CSU στη Βαυαρία και στην Έσση αντίστοιχα και άνοδο της AfD δίνουν τα πρώτα exit polls

ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες από Ισραήλ – Παλαιστίνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34