search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:11
MENU CLOSE

Σε συναγερμό ΕΥΠ και ΕΛΑΣ για τη Μέση Ανατολή – Μέτρα ασφαλείας σε ισραηλινούς και παλαιστινιακούς στόχους

08.10.2023 22:03
astynomia eyp 998- new

Δίχτυ προστασίας σε ισραηλινούς και παλαστινιακούς στόχους στην Ελλάδα απλώνουν ΕΛΑΣ και ΕΥΠ μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς να αφήνει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν κρίθηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους στόχους ισραηλινού και παλαιστινιακού ενδιαφέροντος σε ελληνικό έδαφος. Για παράδειγμα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε διπλωματικούς ισραηλινούς στόχους αλλά και σε μεγάλες εταιρίες ισραηλινών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθούν οι εμφανείς περιπολίες γύρω από τους στόχους αυτούς (με περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), ενώ στα έκτακτα μέτρα θα συνδράμουν «αθέατοι» αστυνομικοί με πολιτικά που θα είναι επιφορτισμένοι με την έγκαιρη ειδοποίηση σε τυχόν εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία έχει ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το πληροφοριακό της δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα και στα κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, όπου βρίσκονται προσωρινά μουσουλμάνοι.

Το «δίχτυ» ασφαλείας αφορά και σε επιτήρηση προσώπων και χώρων σε νησιά του Αιγαίου.

Εγρήγορση ζητήθηκε και σε σχέση με παλαιότερες αναφορές που αφορούν σε ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις -χαμηλής επιχειρησιακής εμβέλειας- σε εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι αντίστοιχα μέτρα και συσκέψεις έχουν λάβει χώρα και σε άλλα κράτη, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή είναι ένα θέμα που αφορά τους πάντες και κανείς τη δεδομένη στιγμή δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο για την εκκένωση του «Ευαγγελισμού» – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (Photos/video)

ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες από Ισραήλ – Παλαιστίνη

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ματαιώσεις πτήσεων προς Τελ Αβίβ – Πληρώματα αρνήθηκαν να πετάξουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09