search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:08
MENU CLOSE

Mega: Σχέδια για τηλεοπτική μεταφορά του «Κατάδικου» του Θεοτόκη με τον Κώστα Νικούλι

09.10.2023 11:04
mega2

Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει «πάρει το δρόμο» της και φαίνεται ότι τα κανάλια εξετάζουν προτάσεις ή κάνουν σχεδιασμούς για τη σεζόν 2024-2025, ενδεχομένως θα θέλουν να έχουν τη δυνατότητα επιλογών για προγραμματικές αναπροσαρμογές αν κρίνουν ότι οι συνθήκες το ζητούν.

Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, το Mega εξετάζει να έχει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν τη σειρά «Αθώοι» (τίτλος εργασίας προς το παρόν αλλά πολύ πιθανόν να είναι και μόνιμος), σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα με τον Κώστα Νικούλι σε κεντρικό ρόλο κομβικό για την ιστορία της υπόθεσης.

Πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά του έργου «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη το οποίο αποτελεί ένα εκτεταμένο αφήγημα.

Γραμμένο το 1919, η ιστορία του εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Κέρκυρας. Εκεί ζει ένα ζευγάρι, ο Γιώργης και η Μαργαρίτα, με τα δύο παιδιά τους και έχουν στη δούλεψη τους τον Τουρκόγιαννο για τις δουλειές του κήπου. Ο Τουρκόγιαννος έχει κρυφό -ανομολόγητο έρωτα- για την Μαργαρίτα την οποία, όπως περιγράφεται, «λατρεύει σαν Παναγία». Εκείνη ενδίδει στην «πολιορκία» γείτονά τους, του Πέτρου Πέπονα, όμως ο Τουρκόγιαννος έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και προσπαθεί να εμποδίσει την «παρεκτροπή» της Μαργαρίτας.

Η παρουσία του γίνεται ενοχλητική για το παράνομο ζευγάρι και για να τον «εξουδετερώσουν», τον διαβάλλουν στον Γιώργη ο οποιος διώχνει τον Τουρκόγιαννο από το σπίτι και την δούλεψη του. Την επόμενη ο Γιώργος βρίσκεται δολοφονημένος. Οι υποψίες έπεσαν  στον Τουρκόγιαννο ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια. Ανεμπόδιστοι από οτιδήποτε Πέτρος και Μαργαρίτα παντρεύονται, όμως σε ένα από τα παιχνίδια της ζωής ο Πέτρος συλλαμβάνεται για αδίκημα, πηγαίνει φυλακή και βρίσκεται να μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Τουρκόγιαννο. Εκεί ο Πέπονας παραδέχεται ότι εκείνος δολοφόνησε τον Γιώργη.

Το κέντρο βάρους της πλοκής αποτελεί ο Τουρκόγιαννος τον οποίο ο Θεοτόκης -ασκήθηκε επίμονα στην αναπαραστατική πεζογραφία που αντιγράφει την ζωή- τον θέλει να έχει μια ιδιαίτερη θεωρία ζωής, που συνοψίζεται στην «ηθική της πλήρους αυταπάρνησης», την χωρίς αντίκρισμα καλοσύνη.

Οι επαφές με ηθοποιούς για τους χαρακτήρες της σειράς είναι σε αρχικό στάδιο όμως ήδη πρόταση για κομβικό ρόλο έχει αποδεχθεί ο Κώστας Νικούλι.

Διαβάστε επίσης:

Google Doodle: Η Google τιμά τη γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (video)

Σία Κοσιώνη: Η στιγμή που ανακοινώνει το ποσοστό Μπακογιάννη (Video)

Εκλογές 2023: «Σφαγή» Μπέου – Μπογιόπουλου στον ΑΝΤ1 – «Είσαι ένα λουμπεναριό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:08