search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:01
MENU CLOSE

Πρώην βουλευτές στην περιπέτεια των δημοτικών εκλογών: Ποιοι εκλέχθηκαν, οι 2 που… συνεχίζουν και οι 5 αποτυχημένοι

09.10.2023 17:34
dimotikes_ekloges_0910_1920-1080_new

«Πρωτάρηδες» που έλαμψαν, μεγάλες νίκες από την πρώτη Κυριακή, μάχες που… συνεχίζονται και αποτυχίες που έκαναν… θόρυβο. Τα είχε όλα το μενού του πρώτου γύρου των φετινών δημοτικών εκλογών.

Πολλές ανατροπές σημειώθηκαν κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, με τα φώτα να πέφτουν πάνω στα -άκρως ενδιαφέροντα- αποτελέσματα πρώην βουλευτών και υπουργών, «πρωτάρηδων» αλλά και «μπαρουτοκαπνισμένων». Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

Αυτοί που εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -που έχει διατελέσει και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε δύο περιπτώσεις (κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου – δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)- αναδείχθηκε δήμαρχος στον δήμο Μινώα Πεδιάδας για πρώτη φορά, με το συντριπτικό ποσοστό του 74,01%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον απερχόμενο δήμαρχο Εμανουήλ Φραγκάκη (22,65%).

Χρήστος Αηδόνης

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -που έχει διατελέσει και υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου- αναδείχθηκε δήμαρχος στον δήμο Παλλήνης για πρώτη φορά, με ποσοστό 47,17%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον απερχόμενο δήμαρχο Θανάση Ζούτσο (40,25%).

Γιάννης Σταθάς

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανεξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος στον δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, με το συντριπτικό ποσοστό του 67,52%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Έφη Ιγγλέζου (20,07%).

Λάμπρος Μίχος

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη για έκτη φορά δήμαρχος στον δήμο Αγίας Βαρβάρας, με ποσοστό 47,05%, έναντι 32,59% του Νίκου Πιερακέα.

Γιώργος Παπανικολάου

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος στον δήμο Γλυφάδας, με το σαρωτικό ποσοστό του 83,75%.

Οι δύο που… συνεχίζουν τη μάχη

Γιάννης Βούρος

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας η εκλογή δημάρχου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, ανάμεσα στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο, που έλαβε το 26,11% των ψήφων και τον Γιάννη Τομπούλογλου, ο οποίος έλαβε ποσοστό 22,57%.

Τάκης Αντωνακόπουλος

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή δημάρχου και στον δήμο Πύργου, με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο να λαμβάνει 32.78%, έναντι 30,90% του Ευστάθιου Καννή.

Αυτοί που απέτυχαν

Πέτρος Δούκας

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -που έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών σε δύο περιπτώσεις (στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή), αλλά και υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή- δεν επανεξελέγη δήμαρχος στον δήμο Σπάρτης. Αντίθετα, καταποντίστηκε πλήρως, αφού με μόλις 5,42% ήρθε προτελευταίος.

Κώστας Ζαχαριάδης

Άσχημα ήταν τα αποτελέσματα και για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με ποσοστό 13,36% έμεινε τρίτος και εκτός μάχης για τον δήμο Αθηναίων.

Δημήτρης Λιντζέρης

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έμεινε εκτός β’ γύρου για τον δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, καθώς βγήκε τρίτος, με ποσοστό 14,43%.

Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -που έχει διατελέσει και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου- συγκέντρωσε ποσοστό 19,61%, μένοντας τρίτος και εκτός β’ γύρου για τον δήμο Αιγιαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δούκα-Ζαχαριάδη την Τρίτη εν όψει β’ γύρου στον Δήμο Αθηναίων

Γαλάζια κυριαρχία στην Αττική: Τα τελικά ποσοστά, ποιοι εκλέγονται σύμβουλοι με Χαρδαλιά – Η κατανομή των εδρών

Μητσοτάκης από Βουλγαρία: Ασφαλώς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07